• Csak a Győr Euroligázik tovább

    Egyetlen magyar továbbjutóként a Győr folytathatja az Euroliga küzdelmeit. A Sopron pedig marad a magyar bajnokságban és a szlovák-magyar csatározásban.
    A szezon elején azt gondoltuk, ez a helyzet fordítva lesz, és február tájékán majd arról cikkezünk, hogy a Sopron megy tovább és a Győr lógatja orrát.
    Ám aztán a Székely-lányok sorra lezakóztak, igaz csak pár ponttal mindig, de erre utólag maximum csak mi, magyarok emlékszünk majd, hogy volt pár meccs, amikor a Sopron kettő-négy ponttal maradtak csak alul.
    A tabella azonban a keserű valóságot mutatja: a hűség városának csapata az utolsó előtti helyen végzett, és ezzel befejezte a nemzetközi színtéren való szereplést.
    Ezzel szemben a Győr behúzott néhány meglepetés-győzelmet - néhány olyat is, amire nem számítottunk. Az őszi fordulókban úgy tűnt, hogy viszonylag sima továbbjutásuk lesz, de a későbbi fordulókban "összehozott" kudarcok izgalmassá tették az utolsó fordulót. S bár öt győzelem mellé hét vereség párosult, a végén mégis jól jöttek ki a körbeverésből, és negatív mérleggel is sikerült a rájátszásba kerülni.

    EUROLIGA.jpg

    A rájátszás párosításai:

    Szpartak Moszkva Vidnoje - Municipal Targoviste
    Fenerbahce - HAT Agro Uni Győr
    Galatasaray - ZVVZ USK Praha
    Good Angels Kosice - Perfumerias Avenida Salamanca
    Bourges Basket - Wisla Can-Pack
    Nadezhda - CCC Polkowice
    Famila Schio - Rivas Ecopolis

    A párharcok az egyik fél második győzelméig tartanak. A pályaelőnyt a magasabban rangsorolt csapatok élvezik, tehát ők lehetnek szükség esetén a sorsdöntő harmadik mérkőzés házigazdái. Az első mérkőzéseket február 19-én rendezik, a második találkozókra február 22-én kerül sor. A harmadik mérkőzések játéknapja február 27.




    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása