• Füveztek a tíz évvel ezelőtti Bulls-játékosok a meccsek előtt?

    williams.jpgEmlékszik még valaki Jay Williamsre? A srácra, akit 2002-ben másodikként draftolt a Bulls olyanok előtt, mint Amar'e Stoudamire vagy Caron Butler? Aki jogsi, bukósisak nélkül, megszegve a chicagói szerződését ült motorra, majd szenvedett olyan súlyos balesetet, hogy végül soha nem térhetett vissza a profi ligába? Na, a most az ESPN sportcsatornánál dolgozó Williams a New York Timesnak nyilatkozott a Bullsnál töltött újoncévéről, ahol szerinte többen betéptek meccs előtt - mint mondjuk egy bronxi sörmeccsen szokás a betonon. Állítólag egyes csapattársai annyira készen voltak, hogy a mérkőzés közepén kérdezgették egymást, hogy ők is érzik-e a popcornillatot. A Deadspin utánajárt a dolgoknak egy kicsit, de az akkori keretből mind Donyel Marshall, mind Fred Hoiberg tagadta a vádakat, előbbi egyszerű féltékenységről beszél Williams esetében, akinek nem jött össze a kívánt karrier, mondjuk a 10 évvel ezelőtti Bulls bőven benne volt minden idők legrosszabb chicagói keretei között, ráadásul az akkor játékosok közül volt olyan, akinek később pont marihuána miatt lett ügye a rendőrségnél.

    Ő Corie Blount, akit 2008-ban kapcsoltak le nagy mennyiségű drogbirtoklás miatt, először öt, majd további nyolc kiló füvet foglaltak le a házában. A volt erőcsatár azzal védekezett, hogy a barátaival személyes használatra szánták a töménytelen spanglit, amire az ügyész azt mondta, hogy a népszerű Cheech & Chong humorista páros sem szívott volna el ennyit fénykorában, és 1 év börtönre ítélte Blountot, de lehetett volna 10 is, ha nem ejtik a terjesztés vádját. Blountot egyébként annak idején a Bulls draftolta, onnan átkerült a Lakersbe és még számos csapatba, de semmi komolyabb sikere nem volt azon kívül, hogy másodjára is esélyt adtak neki az éppen bűn rossz korszakát töltő Bullsban:

    Chicago Bulls 2002-03

    Lonny Baxter
    Corie Blount
    Rick Brunson
    Tyson Chandler
    Jamal Crawford
    Eddy Curry
    Marcus Fizer
    Trenton Hassell
    Fred Hoiberg
    Donyell Marshall
    Roger Mason
    Eddie Robinson
    Jalen Rose
    Jay Williams

    Mint látható, ennek a keretnek már így is meg volt a maga baja, nem kell külön drogos teóriákat felhozni azt magyarázva, hogyan végezhettek majdnem kétszer annyi vereséggel, mint győzelemmel abban az idényben. Az akkori keretből még Chandler éppen élete első All Star-gálájára készül, Jamal Crawford a legjobb hatodik játékos lehet, de Roger Mason is aktív még a New Orleans Hornetsben.

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2013.02.14. 15:38:35

    Nem volt rossz játékos Jay Williams. Ha nem olyan hülye, nagy karriert futhatott volna be.

    Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.02.15. 02:07:54

    Inkább füvezzenek és kosarazzanak, mint hogy lúdtalpas bolsikkal együtt kábítsák a népet.
süti beállítások módosítása