• Jászberényi előretörés

    Parádézik, egyre másra nyeri a bajnoki meccseit a TOP-COP Jászberényi KSE együttese. A Földi-fiúk zsinórban 7 bajnoki mérkőzést nyertek, szédületes sorozatot futnak. Elsősorban azért, mert különösebb ügyek nélkül szépen csendben szerényen dolgoznak, készülnek a mérkőzésekre.

    A csapatok többségével ellentétben a jászságiak egyértelműen a szerb stílust részesítik előnyben. Ez persze érthető is, hiszen a vajdasági szakvezető rengeteg játékost ismer arrafelé, s ennek tudatában remek érzékkel választotta ki csapata légiósait.

    Elsősorban a védekezés az, ami nagyon jól összeállt Jászberényben. Az utóbbi 3 meccsen a Szombathely csapatát odahaza 71, a Fehérvárt 70, legutóbb pedig a Sopront Sopronban 60 ponton tudta tartani. Persze nyertek azért "sokpontos meccseket" is a berényiek, például a sorozat elején a Nyíregyháza ellen 103-93-ra győztek.

    Ami amellett hogy a szerb kosarasok ugyanazt a stílust képviselik, óriási előnyük a jászságiaknak jó néhány riválisukkal szemben, hogy tele vannak több poszton is átlagon felüli teljesitményre képes kosarassal. A kezdő irányító, Miljan Rakics 195 centis tehát 1-es és 2-est könnyedén, de akár 3-ast is tud játszani. Soós Gábor 2-es és 3-as, a 2 méteren felüli Milos Markovics 3-as és 4-es is lehet, Rastko Dramancsanyin pedig zökkenőmentesen lavirozik a 4-es és az 5-ös pozíció között. Sőt, a kispadról beszálló, szezon közben érkező Mladenovics is bármikor játszhat 1-es s 2-es poszton. Többnyire igen magas szerkezetettel kezd a Jászberény, a szövetségi adatbank szerint a 195 centis Rakics mellett rendszerint kezdő Soós, Markovics, Dramancsanyin, Horti kvartett minden tagja 2 méteres, vagy annál magasabb játékos.

    Játszhat persza speciális esetben kifejezetten alacsony felállásban is a Jászberény, ha Földi mester éppen úgy látja jónak. Egy Szabó Péter, Mladenovics, Rakics, Markovics, Dramancsanyin ötös is elég ütőképes lehet. És a tapasztalt szakvezető remekül keveri a kártyákat, kitűnően használja ki a kerete adottságait.

    Minden elismerésünk a jászságiaknak és a pályafutása során az elmúlt években meglehetősen sok viszontagságon, hányattatáson áteső mesterének. Egy csapat számára egy magasabb osztályban a második szezont mindig nehezebbnek tartják, mint az elsőt. Ehhez képest a legjobbak között a második évadját töltő berényiek két fordulóval az alapszakasz befejezése előtt nagy eséllyel pályáznak arra hogy a legjobbak között, a felsőházban folytassa a középszakaszban.

    Ki gondolta volna ezt a bajnokság előtt?

    Szerző: Botár László

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása