• A sztárok a helyükön maradtak - vége az átigazolási szezonnak az NBA-ben

    josh-smith-nba-trade.jpgLezárult az átigazolási időszak az NBA-ben és végül minden nagyobb név a csapatánál maradt, így Josh Smith továbbra is az Atlantát erősíti, Dwight Howard és Pau Gasol pedig szenvedhet tovább a Lakersben. Persze azért akadtak érdekes játékosmozgások, ezeket szedtük most össze. Kijárt legjobban a cserékkel? Vajon képes lesz-e a megcombosodott Raptors a meglepetésre? Sikerült teljesen tönkre vágni a szezont szenzációsan kezdő Memphist? És vajon mennyi idő kell ahhoz, hogy nyugodt szívvel mondhassuk bajnokesélyesnek a Houstont?

    A Memphis drasztikusan csökkentette a fizetéseket azzal, hogy először egy hármas csere keretein belül lepasszolta Rudy Gayt a Raptorsnak, ezzel a tranzakcióval korábban mi is foglalkoztunk bővebben. Itt azonban nem ért véget a keretátalakítás, később Mareese Speights, Wayne Ellington, Josh Selby és egy első körös draftjog került Clevelandbe Jon Leuerért cserébe, de rezsicsökkentés miatt Jeremy Pargót is elküldték a csapatból. A borzalmas szezont produkáló Cavs mindenképpen profitált az üzletből, hiszen Speights megfelelő pótlást jelent az egész idényre kidőlő Varejao helyére.

    Egy másik viszonylag nagyobb volumenű transzfer is történt a Houston és a Sacramento között. A Houston szép lassan remek kis csapattá kovácsolódik össze Harden vezetésével, aki mögött ott szorgoskodik Jeremy Lin, Ömer Asik és Chandler Parsons is, de mindenképp szükségük volt még egy erőcsatárra, mert se Patrick Patterson, se Marcus Morris nem az a kaliber, akikre bajnokesélyes gárdát lehet alapozni.

    A Sacramento esetében a megszűnésen és DeMarcus Cousins problémáin kívül is van élet. Utóbbi ugyan végre kezdi összeszedni magát, de a Kingsnél mindenképpen úgy gondolták, hogy meg kell kicsit kavarni a keretet. Hiába draftolták ötödik helyen tavaly Thomas Robinsont, az erőcsatár elég gyenge idényt fut, de így is kicsit meglepő volt a távozása. Robinson mellett a padról beszálló Tyler Honeycutt és a Lin cseréjének szánt Francsico Garcia ment Houstonba, cserébe Patrick Pattersonért, aki együtt játszott annak idején az egyetemen Cousinsszal, de vele tartott még Toney Douglas és Cole Aldrich is, ezzel három millió dollárt szabadított fel a Kings a fizetéseknél. Végül egyébként a másik fölösleges magasember, Marcus Morris is távozott Houstonból, hogy Phoenixben együtt játszhasson ikertestvérével, Markieffel.

    A Celtics esetében sem beszélhetünk álomszezonról, ezért Rondo kiesésével nem csoda, hogy ők is rárepültek a játékospiacra. Végül Jordan Crawfordot hozták el a csapnivalóan teljesítő Wizardstól, cserébe Leandro Barbosát és Jason Collinsot adták. Crawford januárig a Wizards legponterősebb játékosa volt, de aztán visszatért John Wall és Bradley Beal is elkapta a fonalat. Ő volt, aki annak idején nagyobnn jövőt jósolt magának Jordannél, de rövidke pályafutása során színes személyisége, vicces aranyköpései és kiismerhetetlen dobóhangulata miatt szerzett magának valamiféle kultusz státuszt a fővárosban. Ő azonban nagyobb szerepre vágyott, a közönség is kikezdte az utóbbi időben, a vezetőség pedig nem vele képzelte el a jövőt. Jó helye lesz Bostonban, ahol pont egy ilyen ember kell a csapatba. A Washingtonba került játékosokról sem mondanánk ezt, mivel mindkettőjüknek lejár a szerződése, Barbosa ráadásul idén már biztos nem léphet pályára, ezzel pedig 2,2 millió dollár szabadul majd fel nyáron, amit lehet Martell Webster megszerzésére költenek majd.

    Dwight Howard távozásával szinte teljesen lenullázták a Magicet, és úgy néz ki lassan már mínuszba mennek, ugyanis sikerült az egyik utolsó épkézláb játékosukat is elkótyavetyélni. J.J. Redick az egyéb legsokoldalúbb kosaras a ligában, de nyáron lejár a szerződése, ezért a Magic inkább elcserélte őt Milwaukee-ba, és vele tartott Gustavo Ayon illetve Ish Smith is. Cserébe a Magic mindössze Doron Lambet, Tobias Harrist és Beno Udrihot kapta, amivel talán még gyengébb lett a csapat mint eddig, arról nem is beszélve, hogy a Bobcatstől elhozták a notórius klubváltó Hakim Warrickot Josh McRobertsért. Redick a Bucksszal komolyabb célokat is kitűzhet maga elé, hiszen Jennings és Ellis személyében All Star-szintű társakat kap maga mellé, ráadásul a klub hajlandó szerződést hosszabbítani vele.

    A többi tranzakcióról kicsit rövidebben. A Raptors már is túladott Hammed Haddadin Sebastian Telfairért, az Atlanta pedig Josh Smith helyett Anthony Morrow passzolta le Dallasba, ahonnan odaküldték Dahntay Jonest. A Thunder megszerezte Ronnie Brewert New Yorkból mindössze egy második körös draftjogért, viszont otthagyta a csapatot a Trail Blazers kedvéért Eric Maynor, akiért cserébe a görög Jorgosz Printezisz játékjogát kapták.

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    dzsedi 2013.03.01. 18:35:10

    nyert a Lakers hajnalban, már csak egy meccsre az 50%-tól és csak két és fél meccsre a Hustontól, meg lesz az a rájátszás, külön pikáns hogy a Lakers utolsó alapszakasz fellépése a Huston ellen lesz.

    dzsedi 2013.03.04. 09:42:09

    megint nyert a Lakers. megvan az 50%. a gsw formája alapján még a hetedik hely is meglehet.

    Mugli 2013.03.25. 23:08:49

    Miért nincs egy hónapja poszt?

    dzsedi 2013.03.28. 15:19:13

    @Mugli: mert a kutyát sem érdekli ez a blog, a kommentek 80%-én voltam. :)

    dzsedi 2013.04.15. 14:48:37

    Kobe nélkül nyert nagy mecset a Lakers tessék írni mám.

    dzsedi 2013.04.29. 10:33:17

    egy szar szezon dicstelen vége.
süti beállítások módosítása