• Felbolydult az élet Törökországban

    whalen.jpgÉvek óta hatalmas versenyfutás zajlik a két török élklub, nevezetesen a Galatasaray és a Fenerbahce között.
    Most azonban, mintha a Fener egy orrhosszal elhúzott volna, legalábbis az anyagi stabilitást illetően. Ez pedig minden megoldás kulcsa. Sokszor láttuk már, hogy sikeres csapatok miként tűnnek el a föld színéről. Így járt például annak idején a Ruzomberok, a Wuppertal, a Valenciennes, a Dynamo Moscow, Vagy, hogy ne menjünk messzire: a Pécs.
    Most a Galata került kis anyagi zűrbe, és igen nagy véráldozatba is került. Tartozás miatt, kiváló irányítájuk Lindsay Whalen elhagyta a csapatot.
    A klub 117.500 dolláros tartozást halmozott fel az amerikai játékossal szemben. Ez több, mint 25 millió forintot jelent. És ez csak két havi tartozás!!! Még hogy a női játékosok nem keresnek jól...
    A piros-sárgák vezetői már meg is találták Whalen utódját Lindsay Harding személyében. Harding az Atlanta Dreams játékosa, és utoljára a az EK-ban remeklő Dinamo Kursz gárdájában pattogtatott 15 pontos éves átlaggal.

    A nagy vetélytárs Fener viszont próbálja együtt tartani jelenlegi keretét, és úgy tűnik, sikerre is viszik ezen törekvéseiket.
    Newlin, Vardarli és az egykor Sopronban kosarazó Angel McCoughtry még érvényes szerződéssel rendelkeznek, a héten pedig újabb három nagy sztár, Verameyenka, Pondexter, és a szintén a hűség városában jeleskedő Ivana Matovic hosszabbítását jelentették be.
    Ezzel a kerettel a Fener újra várományosa lehet az Euroliga-győzelemnek. Kérdés, idén mire viszik. Első akadályként pont a Győrt kell legyőzniük.

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása