• Euroliga-hangulatban nyert a PEAC



    A bajnokság 14. fordulójának legnagyobb rangadóján a PEAC-PÉCS drámai meccsen 64-63-ra nyert a Bácsbasket Kft. ellen, az első olyan találkozón a kosártörténelemben, ahol Iványi Dalma ellenfélként lépett pályára a Lauberben.

    Az előző baranyai meccs óta, ahol kiütéses győzelmet szerzett Komlón a PEAC, rengeteg minden változott a Bácsbasketnél; a szakmai igazgatóvá előlépő Farkas Sándort egy tehetséges spanyol edző, Roberto Hernandez váltotta, és a Törökországból hazatérő Iványi Dalma is megkapta a játékengedélyét. A pécsi klasszis vezérletével megszerezték a bajnok Győr skalpját, a 8-as visszatérésével pedig a szurkolói megosztottság tovább nőtt a két csapat között. A felfokozott érdeklődést jelezte a kanyargó sor is a bejáratnál, hiszen újra egy csarnokban szurkolt a legendás fekete-fehér szurkolótábor, csak éppen két részre szakítva, az ellentétes szektorokban. A Bácsbasket szurkolói tovább hangsúlyozva, hogy pécsiként mégis vendégek a Lauberben, busztúrát szerveztek Pécsről a Mecseken át Pécsre, és „Pécsiek a vendégszektorban, a város szégyene" feliratú transzparenssel készültek a csapatok bemutatására. A feldobás után az is kiderült, hogy a közel 2000 néző közül a két keménymagon kívül rengeteg a pártatlan, valóban mind a két csapatra kíváncsi kosárszerető pécsi, aki mind a két oldal kosarainak tapsolt. A PEAC-osok pedig szintén megtapsolták az örök kedvenc Iványit a meccs elején és végén is. A „Hajrá Pécs"-et viszont mindkét tábor kerülte, mert melyik csapatnak is szólna...?

    Az Euroliga-hangulatú találkozót mind a két csapat idegesen kezdte, a Hutlassát nélkülöző, a héten Boszniában hosszabbításban győzelmet kiharcoló PEAC három és fél percig be sem talált, öt perc alatt pedig már 7-2-re vezetett a Bácsbasket. 11-9 után remek szériával még inkább leszakította a vendégcsapat a PEAC-ot, 23-11-nél úgy tűnhetett, a bajnok után a jelenlegi harmadik is elvérzik Iványi csapatával szemben. Fűrész Dia triplája hozta vissza a hazaiak reményeit, aki 15-23-ra mentette a negyedet.

    Dorogobuzova kosara után azonban időt, majd technikait kért magának Zseljko Djokics, hogy felrázza csapatát, Török Szilvia büntetőivel így ismét tíz ponttal ment a Bácsbasket. De a PEAC-os lányokra jól hatott a vezetőedzőjük húzása, Horváth Lilla pontjaival és szorosabb védekezéssel a félidőre mindössze két pont maradt a vendégek előnyéből (28-30).

    A harmadik negyedben zónára váltott a PEAC, Amy Jeaschke kosaraival pedig egy pontra zárkózott a házigazda, ám eladott labdáiknak köszönhetően a Bácsbasket visszaverte az egyenlítési kísérleteiket (32-38). Az akarat és a küzdeni tudás mind a két csapatot jellemezte, hiszen a PEAC ezek után sem adta fel, 40-40-re egalizált, a negyed vége pedig Dusanics triplájával 48-49 lett.

    A lélektani előny tehát a hazaiaknál volt, Barbour és Fűrész kosarával pedig a mérkőzésen először vezetett a PEAC (. A feszültség és az indulatok szabálytalanságokban mutatkoztak meg, a Bácsbasket egyik legjobbja, Dorogobuzova pedig ki is pontozódott, de Fűrész Dia is négy faulttal állt. Két percnyi kosárcsend után Kovács Krisztina triplával egyenlített, Iványi Dalma pedig négy büntetőt is értékesített, miközben a PEAC hadilábon állt a büntetőzéssel. Másfél perccel a vége előtt 61-59-re vezettek a vendégek, 30 másodperccel a vége előtt viszont Fűrész Dia mind a két büntetőjét bedobta (62-61). Laczi Editet viszont elváltották a PEAC-osok, így 17 másodperccel a vége előtt ismét a Bácsbasket vezetett. Zseljko Djokics időt kért, Amy Jeaschke pedig 2,2 másodperccel a vége előtt lepattanót szerzett, majd betalált. Hernandez is időt kért, a kulcsfontosságú kosarat pedig természetesen Iványi Dalma vállalta el, de csak a palánk szélét találta el, így 64-63-ra, a lehető legkisebb különbséggel nyert a PEAC-PÉCS. Ezzel a győzelemmel a PEAC bebiztosította harmadik helyét az alapszakaszban, míg a Bácsbasket a hatodik helyről várhatja a folytatást.

    PEAC-PÉCS – BÁCSBASKET 64-63 (15-23, 13-10, 20-16, 16-14)
    Pécs, 1800 néző. V.: Földházi, Papp, Szabó
    PEAC-PÉCS: Fűrész 10/3, Barbour 11, Dusanic 5/3, Horváth 12, Jaeschke 13. Csere: Czirják 1, Csutorás 3, Czukor 2, Szamosi 7/3.
    BÁCSBASKET: Ruják 8, Török 6, Laczi 7/3, Dorogobuzova 11/3, Brumermane 8. Csere: Iványi 6, Kováts 6/3 , Pénzes 6/3, Kovács 5/3.

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása