• Elcserélte Rudy Gayt a Memphis

    rudy-gay-is-on-the-trading-block.jpgMár jó ideje forrt a levegő Rudy Gay és a Memphis körül, hiszen a csapat remek idényt fut és Zach Randolph illetve Marc Gasol személyében a liga egyik legerősebb magasember ember párosa áll rendelkezésükre. Gay pozíciója az ő kiemelkedő teljesítményük miatt is került veszélybe, mivel franchise játékosként az ő fizetése a legmagasabb. Aztán végül megtörtént, aminek meg kellett, a Grizzlies feláldozta Gayt, hogy spórolhassanak később egy komolyabb játékos leigazolására és elpasszolták Torontóba. A csere keretein belül nem csak Gay, hanem Hamed Haddadi is a Raptorshoz került, onnan pedig anyagi kompenzáció és egy 2013-as, második körös draftjog mellett Ed Davist és José Calderont kapták. Calderon nem is maradt tovább, mivel azonnal tovább adták Detroitba, ahonnan Tayshaun Prince és Austin Daye érkezett.

    A Memphisnek nem kell félnie, hiszen negyedik helyen tanyáznak a konferenciában, vagyis a rájátszásba jutásukat nem befolyásolja már komolyabban Gay kiesése és a 2014-2015-ös szezonta majdnem 20 milliósra dagadó szerződése miatt sem kell tovább rágódnia a vezetőségnek, akik szerint Gay nem az a figura, akivel bajnokesélyessé válhatna a Grizzlies.

    Viszont a Raptors kétségtelenül jól járt az üzlettel annak ellenére, hogy innentől kezdve nekik kell nyögni a második évének átlagát ritkán felülteljesítő Gay masszív szerződését. Ezzel a Toronto kerete akár playoff-esélyes is lehet, hiszen Andrea Bargnani, DeMar DeRozan és Kyle Lowry személyében kifejezetten jó csapatba kerül Gay, amiből már csak az edzői kar feladata, hogy ütőképes gárdát faragjon úgy, hogy a forduló legszebb jeleneteiben rendszeresen szereplő Terrence Ross újoncnak is egyre több feladatot adjanak.

    A Detroit esetében kicsit bonyolultabb a helyzet, hiszen két csatár távozott és helyükre csak egy irányító jött Calderon személyében, akit állítólag a vezetőség régóta meg akart szerezni, hogy cserepadról irányítson. Ezzel a lépéssel például az a probléma is megoldódni látszik, hogy a lassan megkerülhetetlen, egyre meggyőzőbb játékot produkáló újonc, Andre Drummond bekerülhessen a kezdőbe Greg Monroe mellé, aki így erőcsatárként szerepelne rotációnak pedig ott van Jason Maxiell. Brandon Knight pedig méltó vetélytársat kapott Calderon szerepében, vagyis azt mindenképpen elmondhatjuk, hogy a Grizzlies agresszív cseréjével sikerült megerősítenie két alsóházi csapatot, ők pedig reménykedhetnek, hogy a bűn rossz Austin Daye és az öregecske Tayshaun Prince majd megfelelően pótolja Gayt.

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása