• Jövőre rámozdulhat Jamesre a Cleveland Cavaliers

    james3.jpgA Cleveland Cavaliers 9-30-as mutatóval a liga második legrosszabb csapata perpillanat. Persze senki sem várt kiemelkedő teljesítményt a James klubváltása óta gyengélkedő Cavsnél, főleg a 2011-ben elsőként draftolt Kyrie Irving érkezése óta, aki köré egy teljesen új, fiatalokra épülő keret építésébe kezdtek. Azonban az idei teljesítmény várakozásokhoz képest is katasztrofális és a vezetőség abban bízott, hogy talán Anderson Varejaóért sikerül még egy-két tehetséges ifjoncot megszerezniük, de ez a terv is kudarcba fulladt miután kiderült, hogy a brazil centert műteni kell. Jövőre azonban komoly fizetési összegek szabadulnak fel a csapatnál, aminek köszönhetően a hírek szerint 2014-ben maximum fizetéssel szeretnének egy igazi sztárjátékost Clevelandbe csábítani és a hírek szerint nem másra vetették ki a hálójukat, mint LeBron Jamesre, aki jövőre szabadügynökké válhat. Az elsőre kissé meghökkentőnek tűnő vállalkozás akkor nyer értelmet, ha belegondolunk abba, hogy Tyler Zeller, Kyrie Irving, Tristan Thompson és Dion Waiters személyében négy nagyon tehetséges, egyelőre alacsony fizetésű játékosok pattogtatnak a Cavsnél, ahol James és egy egy veterán érkeztével azonnal komoly célokat tűzhetnének ki maguknak.

    James és Cleveland városának kapcsolatával mindenki tisztában van, de a meglehetősen ambiciózus tervet keresztülhúzhatja a Lakers, ahol a lassan kiöregedő Kobe Bryant helyére szánják a Miami MVP-jét, de számos más csapatnál is felszabadul jövőre annyi pénz, hogy maximum fizetéssel magukhoz próbálják édesgetni a világ egyik legjobbját. James persze hamar cáfolta az érdeklődést Los Angeles felé, de azért Cleveland más kategória, hiszen karrierje legkedvesebb éveit töltötte ott és ezer szállal kötődik ahhoz a városhoz, ahol szinte istenként tisztelték őt. Maga James sem zárta ki, hogy egyszer visszatér Ohióba, ahol elmondása szerint élete legjobb hét évét töltötte és imádott a szurkolók előtt játszani, akiktől aztán megkapta rendesen, mikor Miamiba igazolt, ezért is kérdéses, hogy mennyire fogadnák őt vissza szívesen a rajongók. Pedig King James távozása óta egyszer sem sikerült a Cavsnek playoffba kerülnie.

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    JaxTeler 2013.01.15. 21:50:37

    Nem semmi lenne, ha James vissza térne a Cavs-be. Mondjuk lenne benne fantázia. Szerintem a szurkolók nem igazán örülnének neki. Elment Miamiba, nyert ott bajnoki címet majd visszamegy. Hát... Mivel most sem élt a maximum szerződés lehetőségével szerintem a jövőben sem erre fog rámenni, szerintem hosszabbítani a fog a Heattel, Wade sem túl öreg még, megpróbálnak majd nyerni még pár gyűrűt együtt.

    gj2k 2013.01.15. 22:26:23

    Mez égetés és/vagy visszavonultatás után nem lehet ugyanabban mezben játszani, Jamesnek pedig megvolt az első :) Ja, és reméljük a bejelentésből nem lesz megint egy egy órás showműsor. . .
süti beállítások módosítása