• Feltör az Olaj

    Szigorúan a sportszakmánál maradva - mert sajnos történtek magyar és azon belül Olaj szurkoló ellenes események is a Tiszaligetben - káprázatos hetet tud maga mögött a Szolnoki Olaj csapata.

    Előbb a patinás szlovén Olimpija Ljubljanát verték simán Báderék, majd az EuroChallenge-sorozatban anem igazán csapatként működő izraeli Holont. A magát amúgy is az Adria Liga nagy halaira specializáló csapat a legnagyobb dobását a hét végén az Euroliga-induló horvát Cedevita ellen érte el.

    Ez utóbbi nem csak azért nagyon értékes siker, mert egy Európában jegyzett csapatot győzött le Neno Asceric csapata. Ebben a győzelemben inkább az az igazán értékes ahogyan kivivta az Olaj. Ez már azt mutatja: a társaság egyértelműen kezdi felvenni, sőt fel is vette az Adria Liga ritmusát.

    Gondoljunk csak vissza a sorozat kezdetére. Ha egy rivális az Olaj ellen elment 8 ponttal, az csakhamar elment 15-telmajd 20-szal is. Általában nagyon hamar megadta magát ellenfeleinek kezdet kezdetén az Adria-Ligában az Olaj. Most már ezen a szinten is van tartása, hiszen a Cedevita ellen szinte végig futott az eredmény után.A hajrában pedig volt (lelki)ereje fordítani.

    Persze nem csak lelkiekben erősödtt meg az Olaj, James Florence személyében olyan irányítóra bukkant a klub, aki tényleg erősítést jelent. Fájó lehetett az Olajnál kimondani, hogy a magyar szinten remek, válogatott szintű Simon-Fodor kettős az Adria-Liga szintén kevés. Florence-szel eddig úgy tűnik remek vásárt csinált a csapat. Az ő érkezése óta Asceric bátrabban változtat szerkezetet, a Cedevita ellen például együtt kezdett a két center, Báder és Szabó, és az is megesett, hogy egyszerre két irányítóval próbálta felpörgetni a csapat játékát a szakvezető. Németh István is felépült, s bizony nehéz helyzetekben rutinja révén egy-egy jól időzített hármassal, vagy egyszerű, parasztos gólpasszal is rengeteget tud lendíteni az Olaj játékán.

    A szolnoki csapat a jelek szerint összeállt, felnőtt az Adria Liga szintjére. És előretört - már nem sereghajtó. Az eddig történtek ismeretében ez is nagy eredmény. Egy folyamat eredménye.

    Szerző: Botár László

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása