• Nem az új légiósokon múlt


    Nagy érdeklődéssel várták Szombathelyen a két a napokban igazolt új légiós, az amerikai bedobó, Janou Rubin és a palánk alatti szlovén kosaras, Zeljko Zagorac bemutatkozását. Nos, ők ketten ugyan jól debütáltak szombathelyi színekben, a csapat mégis kikapott a Pécstől

    Túl a kettős légiós cserén nem elsősorban a két csapat a bajnoki tabellán elfoglalt helyezése miatt volt fölöttébb meglepő a pécsiek szombathelyi sikere, hanem azért, mert a mérkőzés előtt a szombathelyiek veretlenek voltak az Aréna Savariában, a pécsiek viszont nem nyertek idegenben. Ezek után Szombathelyen egy amúgy remek, élvezetes, látványos meccsen 95-94-es pécsi siker született.

    A két új légiós, Rubin és Zagorac többet hozott a SZOVA Trend Optika csapatának, mint amit nemrég távozó elődeik átlagoltak. Rubin 21/6 ponttal s 6 lepattanóval debütált, Zagorac pedig izmos 18 pontos 11 lepattanós dupla-dupláal. Rajtuk tehát a legkevésbé sem múlt a Szombathely első hazai veresége.

    Nézzük, kiken? A SZOVA harmadik légiósa, Tomiszlav Ivosev 15 pontot és 5 pattanót tett a közösbe, a szombathelyi légió összesen 59 pontot hozott össze - szemben a pécsiek külföldi kosarasai által termelt 54-gyel.

    A Pécs a feladathoz ezúttal a legmesszebbmenőkig felnövő magyar magjának köszönhette bravúros győzelmét a szombathelyi oroszlánbarlangban. Pedig névleg a SZOVA honosított játékost és válogatott kosarasokat felvonultató magyar magja tudás és tapasztalat jóval erősebbnek tűnik, mint a pécsieké. Mégis a hazaiak Harazin Tamás, Jancsikin Braniszlav, Kálmán László, Simon László Szanati Mátyás, Will Tamás, Váradi Benedek összetételű magyar állománya 41-35-re alulmaradt a Pécs Bödör Bence, Csabay Ádám, Kovács Péter, Nagy Krisztián,és Tóth Norbert alkotta honi egységével szemben. Az eddig 8 körül átlagoló Kovács Péter 17 pontjára nem volt válaszuk a szombathelyieknek.

    Szerző: Botár László

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása