• Melyik mezből adnak el idén a legtöbbet az NBA-ben?

    howard.jpg

    Az idei átigazolási szezon két legnagyobb dobása is a Los Angeles Lakers nevéhez fűződik, akik Steve Nash és Dwight Howard személyében két igazi világsztárt hoztak a nyugati partra. Emiatt felmerül a kérdés, vajon idén lefogja-e valaki győzni Kobe Bryantet mezeladásban, akinek hat alkalommal is a legtöbbet adták el szereléséből az utóbbi tizenkét szezonban? Most talán valamelyik csapattársa előzi meg a 2012-2013-as rangsorban, hiszen mind Nash, mind Howard erős neveknek számítanak, nem is beszélve a remek olimpiai teljesítménnyel előrukkoló Pau Gasolról.

    A spanyol légiós meze a tizenegyedik legkelendőbb szerelés volt nemzetközileg, megelőzve az összes légióst az NBA-ben. Ennek ellenére fogadni mernénk arra, hogy saját csapatán belül még a legjobb háromba sem tud majd bekerülni. Ez elsősorban Kobe Bryantnek köszönhető, aki még mindig az egyik legnépszerűbb kosárlabdázó a Földön, és tavaly csak Derrick Rose illetve az óriási médiafelhajtást kapó, azóta Houstonba szerződő Jeremy Lin tudta csak megelőzni. Alapesetben nem is lenne kérdés Bryant első helye a mezeladások kapcsán a Lakersnél, de Howard és Nash érkeztével a bőség zavarában szenvednek a vásárolni vágyó Lakers-fanatikusok. Arról nem is beszélve, hogy szinte minden valamit is magára adó NBA-mániásnak van Bryant-meze, miért akarna bárki is venni egy újat?

    Helyette ott van Steve Nash, aki hosszú idő után az első igazi közönségkedvenc irányító lehet. Viszont a Wilt Chamberlain miatt visszavonultatott 13-as mez helyett új számot kellett választania, és a közismerten nagy focirajongó hírében álló Nash végül a 10-est választotta, amivel még nagyobb értéke lehet az új felszerelésnek. Az első helyet viszont mindenbizonnyal Dwight Howard fogja megkaparintani, hiszen a kétmilliós lélekszámú Orlando után most a több mint 12 milliónyi lakost számláló Los Angelesbe tette át a lakhelyét.

    A center még tavaly is képes volt a 14. helyen végezni a mezeladási listán úgy, hogy a játékos körül szép lassan akkora közutálat gyülemlett fel, mint LeBron James Miamibe szerződése alatt, és azzal is mindenki tisztában volt, hogy jövőre már aktualitását veszti egy Howard nevével ellátott Magic-felső. Ezért idén simán elképzelhető, hogy Howard mezéből adják el a legtöbbet, hiszen kétségtelenül ő a legnagyobb név, amely immáron más csapat  logójával szerepel. Csak aztán nehogy ismét kitörjön a Lin-mánia.

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása