• Reggie Miller két faultját is elismerte

    Reggie Miller bekerült a Hírességek Csarnokába, megérdemelten. A Jordan-korszak egyik legjobb kisembere volt, aki olyan sebességgel és pontossággal emelte a hárompontosokat, hogy a szemünknek alig hittünk. Tizennyolc évet töltött az Indiana Pacersnél, ez alatt 1389 alapszakaszmeccset játszott, dobott 25279 pontot, minden idők második legjobb hármas dobója az alapszakaszban, az első a rájátszásban, ötször játszott All Star-gálán. Sokan nem szerették, mert állandóan pofázott, problémázott, de megkérdőjelezhetetlen a helye a Hírességek Csarnokában.

    Reggie Miller köszönőbeszéde teljes terjedelmében itt megnézhető. A legviccesebb, hogy 13 percnél Miller elismeri két legendás faultját, amiket nem fújtak be, bocsánatot is kért értük a történelem szórakoztató, mindent megszépítő messzeségéből:

    A két emlékezetes meccsről ezeket kell tudni. Az 1995-ös bajnokság rájátszásában az Indiana Pacers megverte a New York Knickset a sorozat első mérkőzésén úgy, hogy Miller 8,9 másodperc alatt nyolc pontot dobott: az egyik hármasa után faultolt (akkor nem fújták be, most elismerte), majd visszalépett a hármasra és bevágta.

    1998-ban a Chicago Bulls találkozott a keleti főcsoport döntőjében az Indianával: oldalbedobással jött a Pacers, Reggie Miller egy blokk után elszakadt, Jordant ellökte (nem fújták, most elismerte), majd beverte a hármast. Ez volt az egyetlen sorozat, hogy a két legendás játékos, Jordan és Miller a rájátszásban találkozott: a Bulls hét meccsen nyert. Ebben a sorozatban Miller 17 hármast dobott, 43,6 százalékos pontossággal.

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása