• Kik az NBA legjobb hatodik emberei?

    manu15s-1-web.jpgMinden csapatsportban megvannak azok a posztok és játékosok, amelyek csere esetén képesek pluszt adni társaik teljesítményéhez. Az NBA még díjazza is őket a legjobb hatodik ember címmel, amire inkább azok a harcedzett veteránok esélyesek, akik a padról beállva döntenek el akár egész mérkőzéseket vagy olyan képességspecialisták, akiket taktikai okokkal tartogatnak a meccs későbbi részeire. Ezek a játékosok legtöbb esetben lejátsszák a pályáról az ő posztjukon pattogtató kezdőket, mégis rendszeresen csak a cserepadról nézik a feldobást.

    Manu Ginobili

    Kétségkívül az egyik legjobb, leglátványosabb légiós az NBA, aki 11 szezonjával már veterán éveit tapossa. 2008-ban már volt egyszer a Legjobb hatodik játékos és Tony Parkerrel illetve Tim Duncannel hosszú évek óta a Spurs alappillérei. Manu helyett a harmadéves Danny Green kezd, de abban mindenki egyetért, hogy ha meg is kopott az argentin gyorsasága az utóbbi években, ilyen pofátlan gólpasszokra bármikor képes.

    Jamal Crawford

    Senki sem gondolta volna idén, hogy a Clippers fantasztikus formájában közrejátszik majd Jamal Crawford teljesítménye is, bár ő is elnyert egyszer a legjobb hatodik embernek járó díjat. Hiába kezd a posztján Willie Green, Crawford meccsről-meccsre lemossa őt, eddig 17 összecsapáson ért el legalább 20 pontot. Szegény Wesley Matthews tudna leginkább mesélni Crawford elképesztő formájáról, amikor a Clippers-játékos úgy szétalázta a portlandi kosarast, hogy azért egy rosszabb környéken minimum megkergetik.

    Ryan Anderson

    Ryan Anderson a Howard-cserét követően meztelenre csupaszított Orlandóból happolta el a Hornets, de az első helyen draftolt Anthony Davis és Brook Lopez ikertestvére, Robin Lopez mellett csak csereként jut szóhoz, pedig komoly szerepet szántak neki a klubváltáskor New Orleansban. Anderson még így is 30 percet játszik átlagban, de a center és erőcsatár poszton is bevethető Davis miatt csökken a játékideje, pedig átlagban majdnem öttel több pontot szerez, mint az újonc, hét hárompontost pedig együtt nem tudna összehozni Lopez és Davis.

    J.R. Smith

    A New York-i fenegyerek olyan rajongói bázissal rendelkezik, hogy egyesek vér komolyan gondolták, hogy a látványos játékáról ismert bedobónak helye lett volna keleti All Star csapatban, bár Rondo sérüléséből kiindulva még akár ez is bekövetkezhet. Jason White után Iman Shumpert játszik a helyén, de mindenki egyetért abban, hogy Smith óriási pluszt ad a csapatnak, amikor pályára lép, elég csak a 16-os pontátlagát nézni, na meg ezt a hihetetlen zsákolást.

    Kevin Martin

    Szintén egy nagy játékoscsere részeként váltott csapatot, ahol az Oklahoma Cityből Houstonba költöző James Hardent kellett pótolnia, akit az előző szezon legjobb hatodikjának választottak. A nagyszerűen célző, mindenhonnan veszélyes Martin pillanatok alatt beilleszkedett az új szisztémába és az inkább védekezésben erős Thabo Sefolosha mellett megfelelő alternatív nyújt a támadásokhoz. Ő az egyik esélyese az idei Legjobb hatodik ember címre, aminek köszönhetően az OKC lenne a harmadik csapat, amelynek egymás után két évben is sikerült megszerezni ezt a díjat.

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    dzsedi 2013.01.31. 09:51:06

    kikapott a lakers. ami külön fájó, hogy a suns-tól. nem megy ez.

    valuska 2013.01.31. 16:22:02

    @dzsedi: kikapott, mert nem jó. pedig kobe az elmúlt 3 meccsen annyit passzolt, mint eddigi karrierje alatt összesen.

    dzsedi 2013.01.31. 19:46:03

    @valuska: jól látod, mijatúrónak hozták a vén Nasht, ha Kobe nem dobál, hanem passzol. de alapjában Howard a nagyon gyenge.
süti beállítások módosítása