• Főszerepben a fiatalok - A hétvégén All Star-gála Fehérváron

    Vasárnap junior All Star gálát rendeznek Székesfehérváron. A nagyszabású rendezvényen az U18-as korosztály legjobbjai mutathatják be tudásukat a nagyközönségnek.

    Aki csupán a felnőtt profi kosárlabdát, a fégfi NB I-et követi figyelemmel, és nem nagyon néz lejjebb - NB I B,utánpótlás korosztályok - alig talál ismerős nevet a pályára lépő ifjú titánok között. Nálunk nem igazán divat a tini srácok tömegével történő mély vizbe történő dobálgatása, ellentétben mondjuk azon országokkal, amelyeknek legjobb csapatai a Szolnok társaságában az Adria-Ligában szerepelnek.

    A nyugati együttesben ugyan több játékos nevét is ott találjuk felnőtt csapataik keretében, ám a mérkőzésein nagyjából 10 perceket játszó szombathelyi Váradi Benedeken kivül a többi felnőtt csapathoz tartozó ifjoncot edzőik akkor teszik be nagy ritkán egy-egy meccsre, amikor már - vagy igy, vagy úgy - eldőlt az adott összecsapás. Rajta kivül, felnőtt élvonalbeli összecsapásokon igazán szoros, kiélezett szituációkban,amikor kiderülne, éles, téthelyzetben ki milyen versenyző, még senki nem játszott E srácok többsége az U23-as bajnokikon edződik, ami azért messze nem ugyanaz...Már csak azért sem, mert 23 év alattiak között már azért akadnak páran - ha nem is sokan - akik már olyan szinten helyet követelnek maguknak a felnőtt gárdáikban,hogy az U23-ra nem "adják le" a fiatalok meccsére - magyarán ott sem a náluk idősebbek legjobbjai ellen játszsnak, velük szemben sem fejlődhetnek. Most, Székesfehérváron itt a nagy lehetőség nekik, hogy nagyobb nyilvánosság előtt bemutassák tudásukat.

    Más a helyzet a keleti régió csapatával. Ott azért jó néhány játékosnak van már nagyobb, jelentősebb tapasztalata felnőtt szinten. Csakhogy nem az élvonalban, hanem az NB I B-ben, ami azért nem ugyanaz...Minimális felnőtt élvonalbeli tapasztalattal csupán a NYIREGYHÁZI Varga Márton rendelkezik. Többen viszont meghatározó játékosok NB I B-s csapataikban, gondolu k itt elsősorban Velkey Jánosra (Vasas), valamint Nagy Botondra (DEAC). Ilyen szempontból érdekes ellentét mutatkozik a két pályára lépő alakulat között.

    A korosztály legjobbjai, azaz az U18-as fiú válogatott nyáron a macedóniai Strumnicán léppályáraa B-divizós Európa-bajnokságon. A csoport elég "izmosnak" tűnik, hiszen a házigazda macedónok mellett a fiúkat a finnekkel,a dánokkal és a lengyelekkel sorsolták egy ötös fogatba.

    Szerző: Botár László

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása