• Már csak pár szög hiányzik a Sacramento Kings koporsójából

    kings.jpg

    Egyre valószínűbb, hogy megtörténik az ideje már emlegetett költözése a Kingsnek, aminek köszönhetően jövőre Sacramento NBA-csapat nélkül marad, viszont a liga visszakap egy régi nagy kedvencet, a Seattle SuperSonicsot. A hírek szerint már megegyezett a Maloof-család a befektetőcsoporttal, amely Seattle-be tenné át a Kings székhelyét, és már csak a liga áldására várnak a felek, hogy jövőre ismét az NBA köszönthessük Seattle városát. A hír hallatán LeBron James a Twitterén fakadt ki, pontosabban az csípi a szemét, hogy több mint félmilliárd dollárért kelt a franchise 65%-a, ami szerinte vérlázító, hiszen nemrég még financiális problémák miatt lockoutolták a ligát, aminek köszönhetően tavaly kevesebb mérkőzést játszottak a csapatok az alapszakaszban. Persze ez az összeg nem pontos, de még mindig túlmutat a Forbes becslésén, akik a 8. legkevesebbet érő NBA-csapatnak válaszotta legutóbb a Kingset.

    James kirohanása azért is érdekes, mert nemrég még Kevin Johnson volt NBA-játékos és Sacramento polgármestere félig viccesen, félig komolyan azt kérdezte az MVP-től, hogy nem akarja-e esetleg megvásárolni a város csapatát. Látva James kirohanását az összes miatt ez már nem túl valószínű, hogy megvalósul, viszont Seattle-ben már annyira komolyan veszik a költözést, hogy már is hozzákezdtek a szakmai stáb megtervezésébe. Nem is pöcsöltek túl sokat, állítólag Larry Bird, Phil Jackson és R.C. Buford is a jelöltek között van. Bird 2011-ben az év general managere lett a Pacersnél, majd egészségügyi problémák miatt visszavonult egy időre, de tervei szerint idén vagy jövőre visszatérne és Indianához semmilyen szerződés sem köti.

    Phil Jackson neve legutóbb a Lakersnél merült fel, aminek aztán nem lett túl szép a vége, de Seattle-ben nem vezetőedzőként, hanem afféle mentorként számítanak rá, bármit is jelentsen ez. A három név közül Buford megszerzése tűnik a legkevésbé kivitelezhetőnek, hiszen a Spurs GM-je rendkívül jó viszont ápol Greg Popovich vezetőedzővel és a klub tulajdonosával, szóval csak kimagaslóan komoly ajánlat esetén lenne lehetőségük őt átcsábítani Seattle-be. Ezek azonban csak pletykák, most a liga kezében a döntés, hogy feladja az utolsó kenetet a Kingsre és hozzájáruljon a Sonics feléledéséhez.

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    dzsedi 2013.01.22. 16:48:50

    jó csapat a kings, olyan jó mint a lakers.

    retrodj · http://retrodj.blog.hu/ 2013.01.23. 21:52:16

    Gyerekkoromban Philadelphia 76ers, Charlotte Hornets, New Jersey Nets, Sacramento Kings, Vancouver Grizzlies, Seattle SuperSonics csapatokat láthattam. Amióta bővült is a lista és az anyagiasodás ide is beette magát - konkrétan lecserélődnek a csapatok és nyomában sem emlékeztet az igazi NBA feelingre...
    Vagy csak öreg vagyok!
süti beállítások módosítása