• Phil Jacksont átverte a Lakers

    jakcson.jpg

    Nem kellett sokat várni, hogy Mike Brown edzőt páros lábbal rúgják ki a Lakerstől a csapat szánalmas szezonkezdése miatt. Helyére két ember neve merült fel, az egyik Phil Jackson legendás edzőé, aki a Chicago Bullsszal hat, a Lakersszel pedg öt bajnoki címet ért már el, és érthető okokból ugyanúgy rajonganak érte nyugaton, mint ahogyan keleten. A másik Mike D'Antoni, aki ugyan szintén nem számít kis névnek, de a közelébe sem érhet Jacksonnak. Ezért ért mindenkit váratlanul, hogy végül utóbbi kapta meg a Lakers vezetőedzői pozícióját, pedig a már visszavonult Jackson szívesen elvállalta volna az egyértelműen bajnokesélyes gárda irányítását. A Zen mester nagyon kiakadt a döntés miatt, és most mindenki egymásra mutogat az ügyben.

    Egyes források szerint hiába skandálta a teljes Staples Center Jackson nevét, az edző ennek ellenére irreális feltételeket állított szerződéskötéskor, ami a már így is súlyos milliókat költő Lakersnek egyszerűen nem felelt meg. Olyan elmélet is akad, hogy Jackson csak blöffölni próbált, hiszen mindenki minél több pénzt akar keresni, és ilyenkor előfordul, hogy valaki fölé mond a reális összegnek. Azonban Jackson edzői stábjának egyik tagja szerint szó sem volt semmilyen tárgyalásról, a Lakers szimplán nem kívánt Jacksonnal dolgozni a jövőben.

    Ellenben Jackson kiadott egy hivatalos közleményt is, amiben elmeséli a saját verzióját. Eszerint Mitch Kuptchak és Jim Buss a saját otthonában kereste őt fel szombaton a lehetőséggel kapcsoltban, majd másfél órán keresztül beszélgettek mindenféle konkrétum nélkül, hogy visszatérne-e a Lakers vezetőedzői pozíciójába. Jacksont nagyon érdekelte a dolog, és hétfőig kért haladékot a válaszadásra. Azonban éjszaka egy telefonhívásra virradt, amiben Kuptchak elmondta neki, hogy D'Antoni lett az új főnök, mert őt találták a legjobbnak a feladatra.

    Az eset természetesen sokkolta Jacksont, ahogyan D'Antonit is, aki egyáltalán nem számított a kinevezésére a veterán edzővel szemben. Viszont az egyik legérdekesebb reakció az üggyel kapcsolatban D'Antonio volt játékosáé, Carmelo Anthonyé. A Knick sztárja szerint ugyanis Bryant és D'Antoni a 2008-as olimpia óta - ahol utóbbi edzőként, előbb játékosként szerepelt - készülnek valamire, és Kobe rendkívül boldog, hogy végre az NBA-ben is vele dolgozhat, ez pedig érdekes kérdéseket vet fel a csapat ügyeibe rendszeresen beleszóló Bryanttal kapcsolatban.

    Azóta többször is megszólalt Jackson, de hiába van viszonylag jó hangulatban, továbbra is aljas húzásnak tartja, hogy a Lakers vezetői egy hajnali telefonhívással tudatták vele a döntésüket, miközben szó sem volt arról, hogy nem ő lenne az első számú esélyes a posztra, majd később a sajtót manipulálva kapzsinak állították be őt. Ezzel szemben sok bírálat is érte őt, amiért irreális feltételeket szabott a vezetőségnek, mint például tulajdonrészt a csapatban, teljes kontrollt a személyi döntésekben illetve, hogy más ne szólhasson bele milyen menetrend szerint intézi az utazását az idegenbeli meccsekre.

    Az igazság valószínűleg soha sem fog kiderülni, mindkét fél a másikra mutogat. Mindenesetre  a Lakers vezetőségének érdemes lenne mielőbb konszenzusra jutni Jacksonnal, és okos enged alapon legalább publikusan elnézést kérnie attól az embertől, aki öt bajnoki címig vezette a Los Angeles Lakerst.

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    dzsedi 2012.11.13. 19:05:58

    nem szép dolog ez na. egy ilyen edző minden pénzt megér. képes győzelemre vezetni a csapatot, nem kellett volna fillérbaszóskodni most nem mindegy hogy tíz vagy húsz millával több a költségvetés.

    MEDVE1978 2012.11.13. 21:33:04

    Lakers drukker vagyok, de ha az öreg Philt így átbaszták, akkor a jó édesanyjukkal szórakozzanak. A Lakers Jacksonnak köszönhet kb. mindent, de az utolsó két bajnoki címüket mindenképpen. Az első háromnál még a Shaq-Kobe tandem nagyon működött, ott nagyon klasszis volt a Lakers, de a 2009-2010-esnél nem emelkedett ki egyáltalán a mezőnyből olyan nagyon. Ott Phil Jackson taktikája juttatta a csúcsra ezt a csapatot.

    Ez a D'Antonio hozzá képest egy senki. Sőt még lehet, hogy Phil sem lett volna elég ahhoz, hogy ezt az öreg, egyre nehézkesebb, hisztisebb Lakerst győzelemre vezesse. A baj az, hogy a kiöregedő Dwight Howard, az öreg Steve Nashhel, fáradt és öreg Gasollal, nomeg a rendszertelen Ron Artesttel és tetejébe az önmagát még mindig fényes sztárnak és egyedülálló istennek képzelő Bryanttel nem képes olyan szinten teljesíteni, hogy abból újra bajnokság legyen.
süti beállítások módosítása