• Veretlenül zárta az alapszakaszt a Sopron

    A 2000-es években megszokhattuk, hogy az alapszakasz záró meccsén a Pécs és a Sopron között dőlt el, hogy melyik csapat nyeri az alapszakaszt. Az utóbbi időkben ez a versengés a Győr és a Sopron között zajlik, ám most semmiféle izgalmat nem hozott a két gárda összecsapása, hiszen Székely Norberték veretlenül álltak az élen, míg a zöld-fehérek neve mellett már három vereség állt.
    Így aztán tét nélküli meccsnek vágott neki a két csapat, s a Sopron viszonylag könnyű győzelemmel tett pontot az alapszakasz végére, megőrizve ezzel veretlenségét.A Győr két váratlan vereséget könyvelt el év közben a Sopron ellen elszenvedett két zakó mellett, ugyanis legyőzte őket a ZTE és a PINKK is. Ám a helyzetükön ez nem sokat változtatott, mert a harmadik helyezett PEAC-nak 7 veresége van, így Füzy Ákos lányainak is stabil volt a második hely.
    soppp.jpg
    HAT-AGRO UNI GYŐR–UNIQA EUROLEASING SOPRON 62–76 (20–19, 11–17, 17–24, 14–16)

    GYŐR: Hurst 13, Rasheed 8/6, Raksányi 23, Őri 5/3, Dobos 6. Cs: Simon, Laklóth 4, Semsei 3/3, Nagy D. Edző: Fűzy Ákos
    SOPRON: Fegyverneky 8, Holt10/3, Johnson 12/3, Krnjics 15, Milovanovics 21/3. Cs: Cserny 10, Zsovár, Szabó F. Edző: Székely Norbert


    Meglepetés, hogy a biztosan négy közé várt ZTE nemhogy a négybe nem jutott, de még az ötödik helyet sem tudta elcsípni. Megelőzte őket a tavalyi évet erősen túlszárnyaló DKSK, amely az utolsó etapon nagy hajrát mutatott, illetve az agyonsajnált PINKK, akik azért bebizonyították, hogy senki nem mehet náluk biztosra. Remek példája ennek a Győr ellen aratott hazai győzelmük.
    Az utóbbi években rendre a tabella végén kullogó Cegléd most egy kicsit előrébb lépett, és maga mögé utasította a gyengélkedő BSE-t, illetve az évek során szép lassan leépülő Vasast.
    A szlovák-magyar bajnokságban az első négy helyezett vesz részt, tehát a Sopron, a Győr, a PEAC és a DKSK.
    A két nemzet keresztbejátszásának menetéről egy másik posztban számolunk majd be.

    Az alapszakasz végeredménye


    1. Sopron            18/0
    2. Győr               14/4
    3. PEAC             11/7
    4. DKSK             10/8
    5. PINKK            10/8
    6. ZTE                10/8
    7. Szekszárd       7/11
    8. Cegléd            5/13
    9. BSE               4/14
    10. Vasas           1/17

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása