• Bűnbakot talált a közönség


    Fájó hazai vereséget szenvedett a Szolnoki Olaj az Adria Ligában. A bajnok és kupagyőztes együttes a Tiszaligetben maradt alul a fordulót megelőzően idegenben nyeretlen Siroki együttesével szemben

    Ha nyer, elmozdul a sereghajtó pozícióból az Olaj. Ahogy Neno Asceric együttese úgy a bosnyák gárda is 4 győzelemmel állt a találkozó előtt, nagy volt tehát a tét a Tiszaligetben. Kimondhatjuk: esélyesként, győzelmi kényszerrel lépett pályára saját közönsége előtt a Szolnok. És ezt a terhet nem tudta elviselni.

    Az amúgy sem mindennapi szituációt még érdekesebbé tette a Szolnoknál Rashad Bell érkezése. A korábban több magyar csapatban is kitűnően teljesítő amerikaiból honosított játékost be kell építeni a csapatba, meg kell találni a helyét -és talán a posztot is, ahol a hármasban és négyesben is bevethető kosaras leginkább az együttes hasznára lehet - Neno Ascericnek. Tegyük hozzá azonban, hogy az ellenfélhez 2 új kosaras érkezett a napokban, két amerikai a klasszis, Darko Planinic helyett.

    Az Olaj tehát egy új emberrel, győzelmi kényszerrel játszott, a Sirokin ugyanakkor - úgy gondoljuk - nem volt semmiféle nyomás. A bosnyák csapat két új játékossal s az idegenbeli nyeretlenség tudatával érkezett egy olyan csarnokba,amelyben a közelmúltban a Partizan is kapitulált. A neves belgrádi gárda ellen az Olajtól, most a Sirokitól nem várt senki győzelmet.

    Lélektani szempontból, ha így nézzük, a vendégek voltak kedvezőbb helyzetben és ezt ki is használták. Ehhez persze egy görcsös Szolnok is kellett, amelyben igazán tudásához méltón a nagyjából Bell-lel azonos posztokon használható Kalve játszott. Két légiós társa, Gay és Sehovics együtt hozott össze ird és mondd 10, azaz tiz pontot, de önmagukhoz képest a szolnokiak magyar válogatottjai is legfeljebb átlagos teljesítményt hoztak - ez pedig még a Siroki ellen is kevés volt.

    A végjátékban pedig az addig is többnyire erőlködő montenegrói Sehovics kulcsfontosságú helyzetekben egyénieskedni kezdett többször s hibázott. A csalódott drukkerek mérge pedig rajta csattant: pedig szóban elzavarták a csapattól. Ő lett a bűnbak, de rögtön tegyük hozzá, bár most csúcsosodott ki, nem csupán ezen az egy meccsen nyújtrott visszafogott játka miatt találták meg éppen őt a szurkolók, akik ugye mindig mindenütt könnyebben hibáztatják a külföldi játékost, mint a hazait.

    Amúgy az Olaj-tábor hihetetlen hangulati amplitúdóval követi kedvencei szezonját. Mélypont volt a Körmend elleni hazai EuroChallenge-fiaskó, hogy aztán a Partizan legyőzésekor az érthető eufória legyen úrrá a drukkereken, akik most megint romokban hevernek.

    Lehet, hogy újra építkezni kell?

    Szerző: Botár László

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása