• Politikai okok miatt hullik szét a Targoviste

    targoviste.jpg

    Bármennyire nem szeretjük, sajnos időről-időre rá kell döbbennünk, hogy a sportba is begyűrűzik a politika. Ennek a ténynek újabb áldozatává vált a Sopron Euroliga-ellenfele is, a román Targoviste. Gabriel Borgia, a helyi demokratikus párt színeiben induló polgármester pártja elbukott a választásokon. Ami önmagában még számunkra nem hír, az viszont igen, hogy a polgármester él-hal a női kosárcsapatért. A politikai erőviszonyok átalakulásával az anyagi lehetőségek is szerényebbek lettek. Ezen fejleményekről a polgármester e-mailben tájékoztatta a vezetőedzőt, továbbá azt is elmondta, hogy dolgozzák át a teljes fizetési rendszert. A korábbi jó kapcsolat ellenére az új feltételekbe nem egyezett bele a csapat vezetősége, és több játékos is azonnal menekülési útvonalat kezdett keresni magának. Az utolsó csepp a pohárba az volt, hogy felére csökkentették a fizetéseket anélkül, hogy a csapat bármelyik tagjával tárgyaltak volna erről.

    A klubtól távozók névsora már most tekintélyes: Babkina, Novosel, Bjelica, Nnamka, de Monique Currie is már más kenyéradó után nézett. Három légiós azonban elfogadta a szerényebb fizetést is: Miljkovic, Robbins, és Tikhonenko is marad a csapatnál. Kérdés meddig húzza a csapat.

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása