• Példátlan pécsi pálfordulás


    Méghogy (csak) a nők szeszélyesek! Nos, ha a magyar férfi kosárlabdában e tekintetben valaki egy könnyed analízist szeretne végezni, arra tökéletes a szövetség, az MKOSZ oldala, azon belül is a férfi NB I-es rész. Mert mit látunk a bajnokságok alatt, ha a férfi NB I-re klikkeünk? Száraz eredményhalmazt - mögötte igen érdekes szakmai tartalmmal.

    Fentről lefelé haladva az 5. sorban ott díszeleg egy friss eredmény december 22-ről: Pécsi VSK Pannonpower - Alba Fehérvár 92-84. Két, azaz kettő sorral lejjebb egy másik eredmény december 19-ről: Factum Sport - Pécsi VSK Pannonpower 82-66. Alatta pedig a legfrissebb bajnoki tabella: 1. Alba 12 győzelem, 3 vereség....6. Pécs 7gy., 7 v., ...12. Factum 1gy, 13 v.

    Biztos, mint egy sivatag, annyira száraznak tűnhet e számhalmaz. Ami azonban kiviláglik belőle, hogy a Pécsi VSK Pannonpower előbb kikap Debrecenben a sereghajtótól, majd odahaza lenyomja az éllovast. Hogy is van ez?

    A Pécs igazi hazai pályás csapat,idegenben eddig nem nyert, odahaza viszont csupán egyszer kapott ki. Ennek ellenére nem valószínű, hogy az addig nyeretlen Factum otthonában Csirke Ferenc feláldozta volna az elvben nyerhetőnek ígérkező hétközi meccset egy hétvégi bravúrért. A látszat mégis ez, de biztos, hogy egészen más ez esetben a történet alapja.

    Amikor ugyanis a Pécs kikapott Debrecenben, a Fehérvár "kivégezte"idegenbeli mumusát, a Sopront,41 pontos verést mérve reá. Tán Dzunics Braniszláv túl sokat áldozott aSopronnal szembeni erődemonstrációra,hiszen Moore 34 Hollis 29, Szabó 28, Wood pedig 27 percet játszott egy sima, 40 pontos meccsen.

    Rögtön felüvizsgáljuk, korrigáljuk álláspontunkat. hiszen ezek a játékpercek nem annyira bődületesek, hogy őket 3 nap alatt egészséges huszonéves fiatalemberek ne heverjék ki, ne regenerálódjanak utána. A különbség oka inkább a Pécs, Néhány éve talán Dombóváron az azóta edzővé avanzsált Csirke játékosa volt Dzunicsnak.

    Néhány éve, amikor a meglehetősen göröngyös edzői pályára lépett, akkori NB I B-s csapata meccse után elárulta e sorok írójának: Dzunicsot egy remek. roppant felkészült szakembernek tartja, Sokat tanult tőle, sőt ahogy erényeit, tán gyengéit is felismerte - hozzáteszem, ez csak némi megérzés lehet a két szakembert még játékos korából ismerő tollforgató részéről

    A Pécs mindenesetre fel tudott állni egy meglepő, nagy pofon, s a Pécs-Debrecen-Pécs útvonal után, az Alba viszont talán túlságosan is bízott játékosai az ellenfélénél jobb egyéni képességeiben. Erre egyébként nem először "farag rá" egy ellenfél Pécsett. Ahogy jó pár csapat külső sorát megfogta Csirke Ferenc csapata, az Alba Moore-Wood kettőse is csupán 21 pontig jutott - együttvéve, ha úgy tetszik, összedobva. A pécsikenél pedig, ahogy az náluk a Lauber Dezső Sportcsarnokban szinte szokás, ismét volt egy a kezdők szintjére felnövő cseree, ezúttal Bíró, aki rengeteget, többek között 14/12 pontot tudott a közösbe betenni. Talán idegenben még bátortalanok a pécsi cserék?

    Egy biztos, Csirke Ferencnek és Czigler Lászlónak a röpke téli szünetben fontos feladata lesz elemezni miért ennyire sebezhető idegenben a.Pécs, A hármasokat otthon a listavezető ellen otthon 48 (10/21), a sereghajtó otthonában viszont csupán 23 (5/22) százalékos hatékonysággal emelték be a baranyaiak. És ez a jelentős különbség nem csupán a hazai vagy az idegen pályának tudható be - a mentalitásnak, a hozzáállásnak sebből eredően a játék ritmusának is. Utazások után valahogy fel kellene pörgetni a pécsi fiúkat. Mondjuk úgy, hogy jön az Alba!

    Szerző: Botár László

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása