• Félidő az Euroligában - C csoport

    taurasi.jpg

    Utolsó bejegyzésünkhöz érkeztünk a női Euroliga csoportjainak boncolgatásával kapcsolatban.

    A C csoport első helyezettje a Jekatyerinburg. És nemcsak, hogy első helyezettek, de jelen állás szerint ők az Euroliga egyetlen veretlen csapata. Tudtuk mi ezt előre, sőt, a szakértők és a kosárlabda-kedvelők mind az ő végső győzelmüket jósolták. Ennek az elvárásnak meg is felelnek a maguk 6/0-jukkal. Érdemes végig nézni az oroszok csapatlistájának zanzásított verzióját: Arteshina, Jekabsone, Dominguez, Gruda, Hollingswoth, Stepanova, Parker, Nolan, Kobryn, Taurasi. No comment... Csoda lesz, ha nem ők nyernek. Őket követi 5/1-gyel a Galatasaray. Nem kisebb nevekkel, mint Yilmaz, Wauters, Whalen, Fowles. Igazából ez az egyetlen csapat, amelyik elkaphatja a a "Jekát". Ez a csoportgyőzelemért való küzdelem az ő kettejük csoporton belüli háziversenye lesz. Jelenlegi állás szerint, ha mögöttünk nem nagyon változnak a dolgok, akkor minden bizonnyal az első -második hely valamelyikén fognak végezni.

    Harmadik a 3/3-mas Mondeville. A francia csapatban nincsenek olyan bombanevek, mint a fentebbi két gárdánál. Stabil teljesítményt nyújtanak, de ha kicsit kieresztenek, rezeg majd az a bizonyos léc, hiszen rögtön ott liheg nyakukban a Polkowice-Prága-Salamanca trió, melyek mindegyike 2/4-gyel áll.

    A lengyelek, akiknél Palau a legnagyobb húzónév, a négy vesztes meccsükön összességében 17 ponttal maradtak alul, ami ugye egyáltalán nem sok. A Prága hasonló cipőben jár, mint a Polkowice. Szintén négy vesztes mérkőzésüket csak 6-2-7-9 ponttal veszítették el, tehát rájuk sem mondható, hogy agyonverik őket, és a csoport pofozógépeként sem gondolunk rájuk. Összehasonlításképpen a spanyol Salamanca, akik két nyert meccs ellenében ugyancsak négy találkozón maradtak alul, egybevéve 58 ponttal kaptak ki, ami sokat elárul és sejtet a második etappal kapcsolatban. A Novi Zagreb 1/5-tel kergeti a többieket, de még nekik sem ért véget a játék, hiszen, ha jól szerepelnek, bármikor befoghatják az előttük álló három 2/4-es csapatot. Ezzel az elemzésel meg is állapíthatjuk hogy idén a C csoport a legizgalmasabb az Euroligában, hiszen mind a hat alakulatnak van még esélye a továbbjutásra

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása