• Félidő az Euroligában - A csoport

    honti.jpg

    Féltávnál járunk a női Euroliga alapszakaszában. Az A-csoportban gyakorlatilag három részre szakadt a mezőny. A csoport elején egyaránt 5/1-es mutatóval áll a Szpartak Moszkva és a Bourges. Az ő továbbjutásuk tulajdonképpen már el is dőlt, reálisan nézve egyáltalán nincs esélyük a többieknek befogni őket. A középmezőnyben gyilkos versenyfutás zajlik, a Győr, a Rivas, és a Krakkó mind 3/3-mas aránnyal folytatja az odavágók alkalmával.

    A csoport utolsó két helyén pedig a Tarsus és a Brno áll 1/5-ös mutatóval. Az ő kiesésük is garantált már, vagy legalábbis földöntúli csodát kéne végrehajtaniuk ahhoz, hogy megelőzzék a középmezőnyt. A Szpartak, melyet olyan nevek fémjeleznek, mint Hammon, Augustus vagy éppen Dupree már az előzetes latolgatásoknál is favoritnak számítottak, és ehhez az elváráshoz tartják is magukat.

    Megerősödni látszik a francia Bourges is, hiszen a fényes sikerek után évekig csak vergődő klub, most újra szárnyal. Dumerc és Ndongue hűséges katonaként szolgálják az egyesületet és éppen kettejük jó játéka az egyik oka a csapat menetelésének.

    A középmezőny egyik tagja a Rivas Ecopolis, amely csapat Honti Katát és a Sopronban már-már magyarnak számító Gorbunovát is foglalkoztatja.

    A Spanyolországban második évét töltő Honti Kata stabil tagja a keretnek, hiszen 29.3-es percátlaggal rendelkezik. A hátvéd meccsenként átlagban 5.7 pontot dob, 3.3 lepattanót szerez, és 2.2 gólpasszal ajándékozza meg társait. Negyedik helyen áll a lengyel Krakkó, melynek soraiban Horti Dóra is megtalálható. A magyar válogatott centere kifejezetten remek teljesítményt nyújt a lengyel csapatban, volt már meccs legjobbra is az Euroligában. Meccsenként 28.2 percet játsziik, 10,3 pontot szerez, 7 lepattanó birtokosa, és 0.7 gólpasszt is jegyez emellett.

    Hortira mindenképpen büszkék lehetünk, hiszen egy cseppet sem szorul háttérbe centertársa, a világsztár Tina Charles mellett, ráadásul a lengyel bajnokságban is épp olyan kiegyensúlyozott a játéka, mint az Euroligában. Ötödik az UNI Győr, amely minden várakozást felül múlt. Sokáig pozitív mérleggel álltak, csak az utolsó fordulóban egalizálódott a győzelmek és vereségek száma.

    A viszonylag fiatal átlagéletkorú csapat sok meglepetésgyőzelmet hozott, és jó csapatmunkájukkal tartják életben továbbjutási reményeiket. Számukra leginkább majd a Brno és a Krakkó elleni találkozók lesznek meghatározók. Ha ezeket a meccseket hozni tudják, minden bizonnyal tovább mennek majd a csoportból. Hatodik helyen áll a Tarsus, akik teljesen hektikus képet mutatnak magukról. Ha nem csupán a győzelem-vereség arányukat nézzük, akkor láthatjuk, hogy az első két helyen álló Szaprtaktól és Bourgestól csak pár ponttal kaptak ki, viszont verték a Győrt, 20-szal szintén a Brno-t, és mindössze csak 1 ponttal maradtak alul a Krakkóval szemben. A Tarsuson tehát képtelenség kiigazodni, és soha nem lehet tudni, hogy az ő meccsükön mi fog történni.

    Utolsó a Brno, aki egy kicsit sem mutatja legendás klub mivoltát. Úton-útfélen vereségbe botlanak és jelen állás szerint esély sincs arra, hogy tovább jussanak az A csoportból. A régi nagy keretből gyakorlatilag senki nem marad, egyedül a nagy visszatérő Horakova és az egykor Pécsett is megfordult Nicole Ohlde számít igazán nagy névnek, és ez látszik is a csapat teljesítményén. Az A-csoportban tehát úgy tűnik sima a képlet, az csak később derül ki, hogy a Rivas-Győr-Krakkó trióból melyik kettő lehet továbbjutó a Szpartak és a Bourges mellett.

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása