• A volt NBA-sztároknak nem tetszik Kína

    tmac.jpg

    Kína az utóbbi években kedvelt célpontja a kiöregedő és/vagy csapat nélkül maradt NBA-játékosoknak, így idén olyanok is a kommunista országban kezdik meg a szezont, mint Tracy McGrady vagy Stephon Marbury.

    Előbbi ráadásul most játszik először a kínai ligában, és nemrég azon panaszának adott hangot, miszerint totál baromságnak a tartja azt a 60 kérdéses tesztet, amit az idény előtt töltetnek ki minden játékossal. Az igaz-hamis rendszerre alapuló teszt a kínai kosárlabda szabályaira vonatkozik csak az játszik a profik között, aki sikeresen veszi a tesztet.

    T-Mac kifakadására a liga egyik vezetője kedvesen csak annyit válaszolt, hogy ismerni kell az NBA és a kínai bajnokság szabályai közti különbségeket, és McGradynek inkább példát kéne mutatnia a többi játékos előtt a teszttel, ami a teljesítményére is jó hatással lesz. A legnagyobb sztár azonban Stephon Marbury, akinek konkrétan már bronz szobrot emeltetett 1 millió rajongója, amiért a Beijing Ducks idén - története során először - megnyerte a bajnokságot. A nagy népszerűség mellett pedig hülye lenne az irányító, hogy ne a saját Starbury márkájú cipőjében játssza a meccseket, ami szemet szúrt a liga hivatalos sportszer-támogatójának, a Li-Ningnek, és 3210 dollárra büntették ezért.

    Az eset kapcsán Marbury felszólalt, hogy minden játékosnak joga van olyan cipőt hordani a meccseken, amiben jól érzi magát és megfelelően kényelmes. Ez nem igazán érdekelte a vezetőket, ezért később Marbury már letakart logóval volt kénytelen pályára lépni.

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    steve zissou 2012.12.06. 08:11:47

    A volt NBA-sztároknak nem tetszik Kína

    meg jo, h egy kibaszott szo sincs erro la cikkben...

    dzsedi 2012.12.06. 09:09:53

    na ez tényleg egy lófasz cikk volt.
süti beállítások módosítása