• Popovich pimasz és zseniális

    A San Antonio Spurs a Miami Heat otthonába látogatott, ami a hét legkomolyabb rangadója, a nézők és a tévék örülnek. Greg Popovich, a Spurs edzője viszont húz egy merészet, és pihenteti három legjobb játékosát, a bajnokokat: Tim Duncant, Manu Ginobilit és Tony Parkert. Indok a pihentetésre nyilván mindegyiküknél van, de ezt az NBA-ben nem szoktuk meg, itt a csapatok egymásnak feszülnek, hogy a végén a jobbik nyerjen.

    A történetben az igazi csavar persze ezután következik: Popovich olyan szerkezetileg erős csapatot tudott összerakni, hogy Ray Allen meccs végi hármasáig nyerésre álltak. Erőt mutattak, ahogy ezt mondnai szokás: a Spurs cseréi idegenben is olyan jók, mint a Miami kezdője.

    Popovich elmagyarázta, hogy a csapat 5 este alatt 4 meccset játszik, és az utazásokkal együtt ez már nagyon megterhelő a három öreg játékosának. Mivel a Spurs rendkívül jól áll a bajnokságban, így megengedhetik maguknak, hogy tudják, milyen meccseket kötelező megnyerniük mindenképp. Gondoljunk bele, hogy a rendkívül jó otthoni győzelmi mutatóval rendelkező Miami otthonában teljesen feleslegesen fárad el bármelyik a Duncan-Manu-Parker hármasból, már az egész szezon veszélyben lehet. Tudni kell, hogy ilyen sok utazásnál sokkal kevésbé regenerálódik a szervezet, és így viszont sokkal sérülésveszélyesebb is a játék. A 82 meccses alapszakaszban a megfelelően megtervezett pihentetés talán fontosabb az edzéseknél is.

    Az NBA komisszárja, David Stern elnézést kért a szurkolóktól a Spurs "megengedhetetlen viselkedése miatt", amit szankciók követnek majd. Persze nem lehet tudni, hogy mi, mert tudtunkkal sehol nincs leírva, hogy mindig a legjobb ötössel kell kiállni. Sőt azt sem írták le, hogy mit jelent a legjobb ötös. Popovich okos döntést hozott, mert az NBA utazó cirkuszában a bajnokságot előrébb helyezte.

    A meccset végül úgy oldotta meg a Miami, ahogy szokta: Lebron James vállalta, hogy leköt annyi védőt, amennyit csak tud, de Splitter simán levédekezte, így alig tudta Ray Allennek kiosztani a labdát. De mégis sikerült, így nyertek 105-100-ra:

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása