• Somogyi a Lakersből az Olajba tart

    A Szolnoki Olaj szombat esti Adria-liga meccsén a hetek óta Magyarországon a Honvéd csarnokában edző Somogyi Gergő tűnt fel, aki az egész nyarat a Los Angeles Lakersszel töltötte egy szerződés reményben. A találgatások rögtön beindultak: Somogyi a Szolnokba tart.

    A játékos a helyszínen csak annyit mondott, hogy érdekli a hazai kosárélet, de az Olaj vezetője, Nyerges Zsolt a Nemzeti Sportnak elárulta, hogy felvették a kapcsolatot Somogyival, hogy játszana-e itthon. Somogyi korábban azt mondta, hogy európai topligában játszana (spanyol, olasz), viszont a Szolnok három fronton is helyt akar állni, a rangos Adria-ligában, az Eurochallange-ben és a magyar bajnokságban. A Szolnoki Olaj a Facebookon kiposztolta, hogy csapatuk valóban puhatolózik.

    Somogyi Gergő a magyar utánpótlásképzésből jutott ki az amerikai egyetemére, és onnan az NBA előszobájába. Itthon játszott a Zuglói Sasoknál, a Budapesti Honvédban. Szabó Ferenc, Ronkay László, Meszaros Lajos voltak az edzői. 2006 óta játszik az Egyesült Államokban, a Santa Barbara Gauchos csapatában. A tavalyi szezon mind a kilenc meccsén játszhatott. Átlagai: 3,4 pont, 3,9 lepattanó és 0,4 assziszt.

    A játékos előbb a Summer League-ben edzett és játszott, majd meghívták a Los Angeles Lakers edzőtáborába is, ahol Dwight Howarddal tudott edzeni.

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása