• Horti tovább szárnyal Krakkóban

    Bámulatos módon teljesít Horti Dóra a Wisla-nál. Ráadásul teljesítménye nem csak egy-egy meccs erejéig tart, hanem gyakorlatilag, mióta átlépte a küszöböt Krakkóban!
    Hétvégén túlestek a Polkowice - Krakkó derbin, ami jelen pillanatban Lengyelországban a legnagyobb meccs.
    Az összecsapás 56-49-es sikert hozott a Polkowicenek, de minket természetesen nem ez foglalkoztat leginkább, hanem az exsoproni center teljesítménye.
    A mérkőzés legjobbja - az egész mezőnyt tekintve - a mi magyar lányunk lett. Felülmúlta még az olimpiai bajnok Tina Charlest is. Büszkék lehetünk tehát rendesen!

    dodder.jpg

    Megkérdeztük Hortit, mennyiben más egy lengyel rangadó, mint egy magyar:"Éveken keresztül játszottam a Sopron- Pécset, azután ugye tavalytól  Sopron- Győr lett. Mi azért mindig borzasztóan készültünk ezekre a meccsekre, és sokszor nem is taktikailag volt nagy készülés ,hanem fejben. Mindenki pontosan tudta, hogy mi is ez a rangadó. Na itt semmi ilyesmit nem éreztem. Persze a két veretlen találkozik stb., de közel sem volt olyan hőfokú mérkőzés, mint amilyeneken én felnőttem. Én úgy készültem, hogy durva hangulat lesz, meg a játékosok kinyírják egymást, talán ezért is ment jobban a játék."
    Érdekes, hogy elmaradt az őrületes háborús hangulat, amikor ugye köztudott, hogy a Wislanál csapatsport szinten, mindig nagy az őrület a rangadókon, a legtöbbjük verekedésbe fullad rendőrségi beavatkozással.
    De ennél sokkal fontosabb, hogy Horti Dodi kiválóan teljesített. Nézzük a mutatóit:
    32 percet töltött a pályán, 6/7-es dupla -és 5/5-ös büntetőmutatóval rendelkezett, leszedett 9 lepattanót, szerzett 2 labdát, kiharcolt 7 faultot, és 1 blokkot is kiosztott. Így lett 22 pontjával és egyéb mutatóival a találkozó legértékesebb és legeredményesebb játékosa.
    Érdekesség, hogy Tina Charles-szal ketten 39 pontot szereztek a 49-ből. Ki lehet számolni, hány ponttal "dicsekedhet" összesen a fennmaradó 6 Wisla-játékos...
    "Persze mindenki szomorú, hogy kikaptunk, de remélhetőleg hazai pályán majd tudunk többel nyerni. A játék képéről inkább nem mesélnék, az sajnos kiolvasható a statisztikából. Persze annak azért örültem, hogy jobban ment a játék. Végre kicsit kezdünk összeszokni Tinaval! Talán ez a meccs egy nagy löket lehet nekem  a következő találkozókra" - tette hozzá Horti.

     

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása