• Phil Jackson jöhet Lakers-edzőnek

    Mike Brownnak gyorsan mennie kellett Los Angelesből, ahova az előző szezonban érkezett Phil Jackson távozása után. Már akkor sem tűnt jó döntésnek, de a tavalyi szezont még elnézték neki, idén viszont a nyáron nagybevásárlást tartott a Lakers. Megvették Orlandóból a liga legjobb centerét, Dwight Howardot, illetve egy öreg, de motivált irányítót Steve Nash személyében. A kezdő ötös annyira sokba került, hogy a csapat 100 millió dolláros költségvetéséből 80 milliót tett ki.

    Brown vezetésével a Lakers egy szégyenteljes előszezont produkált nyolcból nyolc vereséggel, majd a bajnokság elején összegyűjtőtt az egy győzelmük mellé négy vereséget. Ötlettelenül, sőt rosszul játszottak mindannyiszor, pedig bajnokcsapatot építenének.

    A general manager Mitch Kuptchak nagyon sajnálta a nehéz és fájdalmas döntést, mert szerinte Mike Brown sokat dolgozott, de akkor is ez a legjobb idő, hogy cseréljenek. Az edzőjére tegnap még nagyon csúnyán néző Bryant is azt mondta, milyen nehéz megválni Browntól, akinek a legjobbakat kívánja. Ami elég nehéz lesz, mert egyszer már csúnyán megbukott Lebron Jamesszel Clevelandben. Bryantnek volt egy érdekes nyilatkozata: nem nagyon érti, merre is tart a Lakers. Ugyanis nem szoktak öt meccs után kirúgni senkit (az előző szezon nagyon más).

    Hogy kik jöhetnek Brown helyére? Egy ideig biztosan a segítői oldják meg a helyzetet, utána a pletykák szerintfelmerült Mike D'Antoni neve, aki legutóbb New Yorkban bukott meg, viszont a támadást nagyon érti, és Steve Nasht még jobban. Brian Shaw is jöhetne, ahogy a Uhah Jazzből visszavonult legendás edző, Jerry Sloan.

    Szokás szerint felmerült a tizenegyszeres bajnok, zenmester Phil Jackson neve is, aki igazán szeret jól összerakott csapatokat vezetni, nyerni meg tud, ezt Chicagóban és Los Angelesben is megmutatta. Egyes források tudni vélik, hogy Howard például követeli Jacksont, aki a csapattulajdonos lányát vette egyébként feleségül, vagyis elég közel van a csapathoz, viszont kérdéses az egészségi állapota.

    Közben a Lakers vezetősége bejelentette, hogy hivatalosan is felvették a kapcsolatot Jacksonnal, aki harmadik alkalommal térne vissza edzősködni Los Angelesbe. Phil Jackson mindent tud a sztárokról, hat bajnokságot nyert Michael Jordannel, edzette Pippent és Rodmant is, majd Los Angelesben Shaquille O'Nealt és a fiatal Kobe Bryantet, később meg a Bryant köré épített csapatot. Összesen ötször nyert Los Angelesben, ez lenne a hatodik menetelése. A kerete meglenne hozzá, elfelejtenék ezt a sokat szidott Princeton Offense-t, még talán a Bulls és Lakers által szeretett Triangle Offense-t is visszaemelnék. Éjszaka a Golden State Warriors elleni Lakers-győzelemben nagy szerepe volt a Princeton elfelejtésének, helyette sima 2-2-ket játszottak, Kobe 32 perc alatt dobott 27 pontot.

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    vaki78 2012.11.10. 11:22:29

    Bocs, hogy itt lúzerkedem, de mi a fene az a Princeton-offense?
    Amúgy valaki valahol egyszer leírhatná magyarul az NBA-s támadás variációkat, hogy az ilyen laikusok mint én megértsék :)
    Szerintem egyébként már tavaly is Mike Brown volt a Lakers leggyengébb láncszeme a cserék mellett... annak idején a Cavsből se tudott győztes csapatot csinálni, bár ott mondjuk a merítés is gyenge volt James mellett.
süti beállítások módosítása