• Horti Dóra a Final 8-ről álmodik

    Horti Dóra nyári klubváltása után remekül érzi magát Krakkóban. A bajnoki -és Euroliga mérkőzéseken eddig remekül teljesít. Legutóbbi nemzetközi mérkőzésén is csapata legjobbja volt 23 ponttal. Éppen ezután a mérkőzés után beszélgettünk vele a klubváltás okairól, lengyelországi céljairól.

    Mi volt az oka, hogy elhagyta Sopront?

    -Mindenképpen szerepelt a terveimben, hogy egyszer kipróbáljam magam külföldön, hogy milyen is az a légiós élet. Egyszer már három  éve közel álltam hozzá, de egy sérülés miatt nem jött össze. Most úgy éreztem,  ismét eljött az ideje, hogy megpróbáljam.

    Miért pont a Krakkóra esett a választás?

    A Krakkó évek óta eredményes az Euroligában.  Az elmúlt 3-4 évben mindig tagja volt a legjobb négynek, legjobb nyolcnak.  Mindenképpen előrelépés egy olyan csapatban játszani, ahol a kitűzött cél a Final 8-be jutás. Ezen kívül csupa jó dolgot hallottam az egyesületről, és a város is nagyon szép, ami egy légiós életben fontos tényező.

    Milyen csapatok hívták a Krakkón kívül?

    Sajnos pontos csapatokat nem tudok mondani, mert azóta már sok idő eltelt, plusz, amikor meghallottam ügynökömtől, Patonay Ádámtól, hogy érdeklődik a Krakkó, akkor számomra el is dőlt, hogy ide szeretnék jönni.  Azonban emlékeim szerint voltak megkeresések Franciaországból, Törökországból és a másik euroligás lengyel csapattól is.

    Már másodszor megy Lengyelországba. Mi vonzza oda?

    Ahogy már írtam, a Krakkó évek óta sikeresen szerepel az Euroligában, így volt három éve ez a Gdyniaval is. Az, hogy pont mind a kettő lengyel csapat, ez nem azt jelenti, hogy engem vonz Lengyelország. Viszont jól érzem magam, kedvesek az emberek, úgyhogy gond sincs.

    Mennyire számít stabil csapattagnak?

    Egyelőre alapembernek számítok, remélem ez Tina Charles érkezésével sem fog változni. Biztos, hogy kevesebb időt fogok a pályán tölteni, de nem gondolom, hogy az érkezésével hirtelen kikerülnék a rotációból. Persze minden rajtam múlik, dolgozni kell keményen.

    Van-e valamilyen speciális feladata, azaz számítanak-e valami különleges erényére?

    Mind védekezésben, támadásban hasznos jó játékot várnak.

    Együtt játszik ismerős arcokkal?

    Talán mindenki ellen játszottam már vagy soproni, vagy válogatott színekben. De egyikükkel se játszottam még együtt.

    Milyen egyéni tervei vannak ebben a szezonban?

    Első légiós évemben szeretnék megfelelni az elvárásoknak, és hasznos tagja lenni a csapatnak.  Az biztos, hogy sokat tudok fejlődni, mert már a csapat edzésmunkája is nagyon jó, de persze minél több időt szeretnék a meccseken pályán tölteni.

    Mik a csapat idei céljai?

    A célok: megvédeni a lengyel bajnoki és kupa címet, illetve az Euroligában Final 8-be jutni.

    Mi a különbség egy magyar és egy lengyel klub működése között? Nem a játékrendszerre gondolunk, hanem a klub működéséről, a csapat mindennapos életéről, körülményeiről?

    Nem játszottam minden magyar és minden lengyel klubban, ezért általánosítani nem tudok. Ami biztos, hogy Sopronban nagyon jól éreztem magam, és ezért tettek is sokan a klub dolgozói közül, plusz ezek az emberek mindig próbálnak profi körülményeket teremteni. A Wisla ezzel szemben egy óriási klub, rengeteg sportolóval és sportággal, ahol a focisták mellett mi nagyobb figyelmet kapunk. Ennek megfelelően a lakástól elkezdve a felszereléseken, utazásokon keresztül tényleg minden szuper és jól szervezett.

    Kik a legnagyobb ellenfelek a lengyel bajnokságban?

    A legnagyobb ellenfél a Polkowice. Jó játékosállománnyal rendelkeznek, gazdaságilag is nagyon jól áll a csapat, szurkolótáboruk is egyre nagyobb, ha jól tudom. Egyébként sok csapat van, akik veszélyesek idegenben, de ez talán a rengeteg utazásnak is betudható. Furcsa még nekem, hogy minden meccsre egy nappal korábban megyünk, mert egy-egy találkozó előtt szinte az egész napot a buszon töltjük.

    Hogy látja az Euroliga erőviszonyait?

    - Orosz vagy török végső győztest tippelnék. Ezekben a csapatokban szinte a világ legjobb játékosai játszanak. Utánuk látok egy erős középmezőnyt, ahova tartozhatk a prágai alakulat, rajtuk kívül pedig spanyol, francia, lengyel és remélhetőleg a magyar csapatok is!

    Hosszútávra tervez külföldön?

    Remélem, sikeres lesz ez az évem, és utána tudok további éveket külföldön tölteni. Az biztos, hogy óriási kihívás, de bízom benne, hogy sikeresen veszem az akadályokat.

    Ha szezon végén beszélgetünk majd, milyen eredményekkel lenne elégedett?

    Egy Final 8-be jutásnak borzasztóan örülnék. Egyéni célom pedig, hogy fejlődni tudjak, és azt tudjam nyújtani a csapatnak, amit elvárnak tőlem.

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása