• A Thunder elcserélte James Hardent a Rocketsbe

    harden2.jpg

    A tavalyi döntős Oklahoma City Thunder az idei szezonnak is úgy indult neki, hogy a Durant-Westbrook-Harden hármasra építve, a bombaerős Lakerst megelőzve a nyugati konferencia legjobbja legyen. A londoni olimpián is együtt szereplő trió készülődését az zavarta össze, hogy Harden szerződésére nem bólintott rá az OKC vezetősége. A legjobb hatodik játékosnak is megválasztott Hardenért most elég sok pénzt tudnak kérni.

    Most viszont elképzelhető, hogy a Los Angeles rivális nélkül marad, mivel mindenki legnagyobb megdöbbenésére szombaton egy csere keretében James Harden Oklahoma Cityből a Houston Rocketsbe került. Az olimpiai bajnok, tavaly a legjobb hatodik játékosnak választott bedobó túl sokba került az OKC-nek, akikkel sehogy sem tudott megegyezni a szerződéshosszabbításról, pedig esze ágában sem volt elhagyni a csapatot, ahogy a Thunder is szerette volna Hardent magánál tartani.

    Az igazolás annyira meglepő, hogy eddigi csapattársa, Kevin Durant a Twitteren csak annyit tudott írni, hogy WOW, de más játékosok sem hitték el a történést.

    Harden végül Houstonba került, cserébe Kevin Martint, az idén 12. helyen draftolt Jeremy Lambet, két elsőkörös és egy második körös draftjogot kaptak az oklahomaiak. A cserére végül azért volt szükség, mert október 31-ig lehetett eldönteni, hogy hosszabbítanak Hardennel vagy szabad ügynök státuszra vált. Mivel Westbrook, Durant és Ibaka is hosszabbított már a csapattal, ezért a menedzsment képtelen lett volna még egy negyedik játékossal is olyan szerződést kötni, ami miatt később brutális luxusadót kellett volna fizetnie a klubnak. Harden szeretett volna az OKC-ben maradni, de közben sok pénzt is kért. Az OKC Harden elvesztésével jelentősen gyengült, nem tudni, hogy tudják majd pótolni, pedig mind a Los Angeles Lakers elleni, mind az esetleges döntőben a Miami Heat elleni párharcban is szükség van egy ilyen kaliberű játékosra.

    Egyes értesülések szerint egy négy évre szóló, 54 millió dolláros szerződést utasított vissza Harden, amin kapott a Rockets, és nyélbe ütötték a cserét. Ezzel Harden új csapatában nem csak kezdőjátékos, de vezér is lehet, ahol olyan játszótársakat kap maga mellé, mint Jeremy Lin és Ömer Asik. A Houston jelentősen megerősödött tehát az idei offseasonben, 

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2012.10.28. 13:32:01

    Talán kitörhet a háttérszerepből, de nehéz lesz, Asik jó játékos, Lint egyelőre nem tudom megítélni, érdekes lesz idén a Houston szereplése, ha minden kijön 8. helyen be tudnak jutni, de kemény lesz.

    danzig 2012.10.29. 06:50:50

    Szerintem pedig a tavalyi döntőt pont rajta bukták el, nem igazán tudott mit hozzátenni a csapat játékához. Az olimpián csupán pár percet játszott.

    Turhoparaszt 2012.10.29. 07:29:19

    Lin szerintem egy túlhájpolt játékos, nem olyan rossz, mint a Linsanity előtt gondolták róla, de nem is olyan jó, mint közben. Semmiképp sem franchise-player. Az OKC pedig szerintem nem csinált rossz boltot. Lamb piszok tehetséges, Martin pedig annak idején a Sacramento vezérjátékosa volt, és a Houstonban sem volt különösen rossz. 20 pont körül átlagol, bár a Durant-Westbrook páros mellett ennyit biztos nem fog.

    fran7 2012.10.29. 18:24:29

    Kicsit belegondolva látok én ebben némi rációt. Westbrook mellé kapnak egy passzolni tudó játékost, aki kiszolgálja a a többieket és tud pontot dobni is. Lambből meg bármi lehet. A houston meg szabad teret csinált ezzel a Lin Dragics párosnak. Jó lesz ez.
süti beállítások módosítása