• Visszavonul az NBA mindenható ura, David Stern

    Címkék: david stern

    stern.jpg

    E-mailben jelezte az NBA vezetőinek David Stern, hogy 2014-ben visszavonul és átadja a helyét másnak. A 70 éves Stern 1984 február elsején lett az amerikai kosárlabdaliga első embere, ezért is választotta meg 2014-ben napra pontosan a visszavonulásának dátumát. Helyét Adam Silver veszi át, aki 20 éve dolgozik Stern helyetteseként. Stern nem tért ki visszavonulásának miértjére, de ennyi idősen már így is kisebb fajta csoda volt, hogy elvezett a világ egyik legnagyobb sportbajnokságát.

    David Stern olyan meghatározó arca az NBA-nek, mint a Forma 1-ben Bernie Ecclestone. Az ő időszakában a népszerű sportágból a világ egyik legnépszerűbb, gazdaságilag legjobban felépített cége lett. Nagy mázlija volt azzal, hogy ugyanebben az időszakban játszott Michael Jordan.

    Nagy menet volt - mondta az elmúlt 30 évről röviden Stern a sajtótájékoztatón. Soha nem volt a legnépszerűbb figura, de ez a posztjával jár, viszont kemény döntéseket hozott (két lockout például). Az 1984-ben elkezdett munkáját úgy zárja, hogy az NBA évi 5 milliárd dollárt hoz, a játékosok annyit keresnek, mint még soha, a játékosok és a liga közötti szerződés 2016-17-ig eltart.

    A leendő komisszár, Adam Silver előtt álló legfontosabb feladatok:
    1. Megoldani az NBA és az olimpiai csapat viszonyát. Stern segített 1992-ben NBA-sztárokkal telepakolni a válogatottat, de azóta minden évben nagy feladatot jelent ez.
    2. Mezreklámok: Stern komolyan elzárkózott eddig attól, hogy bármilyen hirdetés megjelenjen a mezeken, de egyes számítások szerint 160 millió dollár, mások szerint 300 millió dollár jöhetne be évente.
    3. Az utóbbi években egyre jelentősebb lett a kiscsapatok és a nagyok közti különbség: ha valaki bátran pumpált pénzt a csapatba, akkor fel tudta borítani a kiegegyensúlyozottságra törekvő fizetési sapkát. Inkább fizetik a csapatok a luxusadót, de vesznek jó játékosokat.
    4. Nem lehet minden játékos-liga közti tárgyalásnál eljutni a lockoutig, mert pénztől esnek el, és elég ciki is

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása