• Öt mérkőzés összefoglalója az előző hét preseason mérkőzéseiből

    blake.jpgMég mindig tart a preseason, de a csapatok egyre inkább formába lendülnek. Múlt héten igazi texasi rangadót vívott egymással a Houston és a San Antonio, amiből végül utóbbi került ki győztesen. Az Atlanta a Memphissel mérkőzött meg, a Grizzlies pedig vesztett helyzetből fordított, majd végül nyert. A Dallas éppen Európában készül a szezonra, azonban a Barcelonának sikerült elrontani Nowitzkiék felkészülését. A Golden State egyenesen Izraelig repült egy barátságos meccs erejéig és a Warriorsnek végül a győzelmet is sikerült megszerezni. A Clippers pedig a Heattel játszott, de Los Angeles vagy Miami helyett Kínában, és a kontinensváltás Blake Griffinéknek kedvezett. Videós összefoglalónk a tovább után.

    A Rockets és a Spurs meccse kapcsán a legnagyobb kérdés Jeremy Lin formája volt, aki a felkészülési mérkőzések alatt csalódást okozó teljesítményt nyújtott eddig. A sorozat most sem szakadt meg, Lin mindössze egy gólpasszt adott 25 perc alatt és tíz dobásából mindössze egy ment be. Azonban Lin térde még mindig nem nem száz százalékos, szóval elképzelhető, hogy később ismét formába lendül. Ellenben egy másik új Houston-szerzemény brillírozik. Omer Asiknak sikerült egy dupla-duplát összeszednie, és a 13 pontja illetve 11 lepattanója mellett két labdalopást és egy asszisztot is összehozott. Donatas Montiejunas a padról beállva szerzett 16 pontot a Rocketsnek, de ez sem volt elég a Spurs ellen, ahol Duncan és Parker az első negyed után vissza sem állt a csapatba, helyettük Wesley Weatherspoon, Danny Green és DeJuan Blair voltak a San Antonio húzóemberei.

    A Memphis az Atlantát verte nyolc ponttal, ahol Randolph, Conley és Gasol mind 10 pont fölött végzett. A Hawksnál Lou Williams továbbra is jó formában van, de a csapat legjobbjának most nem Josh Smith, hanem Al Horford bizonyult.

    A Dallas Mavericks Barcelonában járt, de a texasi csapatnak sem sikerült megverni a katalánokat, akiknek sorrendben ez volt a harmadik győzelme NBA-csapat ellen. Dirk Nowitzkinek egy térdsérülés miatt az egész meccset ki kellett hagynia. Helyette az új szerzemények próbálták sikerre vezetni a csapatot, de se Collison, se Brand, se Kaman teljesítménye nem volt elég a győzelemhez.

    A Golden State Warriors is Amerikán kívül tartja a felkészülést, és egészen Izraelig utazott, hogy megmérkőzzön a Maccabi Haifával. Az oaklandiek örülhetnek, hiszen a legjobb teljesítmény a két új draft-játékos, Festus Ezeli és Harrison Barnes nevéhez fűződik. Utóbbi 11-ből 8 sikeres dobást hajtott végre, de legtöbb pontot az idén szerződtetett Carl Landry szerezte, méghozzá 24-et. Azonban a legnagyobb öröm kétségtelenül Steph Curry játéka volt, aki egy bokaoperáció után felépülve, mindössze 24 perc alatt szerzett dupla-duplát.

    A legnagyobb érdeklődés múlt héten a Miami Heat és a Los Angeles Clippers összecsapását kísérte, akik Kínában játszottak felkészülési meccset. A Clippers 10 ponttal verte a Heatet, köszönhetően DeAndre Jordannek, aki mind a 8 mezőnykísérletéből betalált illetve Blake Griffin dupla-duplájának. A Clippers magassági fölényben volt a Heat kezdőjéhez képest, és ezt maximálisan kihasználta a Los Angeles-i csapat. Ráadásul visszatért Chris  Paul is, aki először játszott ujjműtétje óta, és 22 perc alatt négy pontot, hat asszisztot és öt lepattanót szedett össze. Az is hozzátartozik viszont, hogy James most játszott a legkevesebbet a preseasonben, ahogy Bosh is mindössze 21 percet volt a pályán, de ők még így is túlhajszolták magukat Wade-hez képest, aki kevesebb, mint 9 percet játszott, mivel még nem épült fel teljesen júliusi térdműtétjéből.

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása