• Erősorrend: megmondjuk, ki nyeri a női bajnokságot

    Hamarosan indul a női bajnokság, a csapatok kerete már kialakult, úgyhogy megnézzük, melyik csapattól mit várhatunk idén. Első körben az alsóházat néztük meg, most következik a felső. Ha nem értesz egyet a sorrenddel, akkor kommentben lehet érvelni a jobb vagy rosszabb helyezésért.

    Diósgyőr: Lépésről lépésre építkezni

    fürtös kata (1).jpg

    Érkezett: Lenita Sanford, Brittany Raven, Fürtös Kata, Bozóki Bettina, Szabó Petra, Bukovszki Mónika, Dubei Debora, Sikora Emőke, Szabó Brigitta, Hájer Tamara, Arad Zsófia

    Távozott: Jelena Budimir, Farkasinszky Orsolya

    Peresztegi Ákos, vezetőedző: „Alap célunk, hogy lépésről lépésre építkezzünk, és rakjuk össze ezt az új csapatot a rengeteg új érkező játékossal. Tavaly nagy csalódást okoztunk szurkolóinknak és saját magunknak is a tízedik hellyel, idén mindenképpen előrébb szeretnénk végezni, célkitűzésem, az első hatba kerülni.”

    Tavalyi eredmény: 10. hely
    Kosárblog tipp: 5. hely

    PEAC: Stabil csapatot alakítani

    Érkezett: Fűrész Dia, Czukor Tünde, Andrea Barbure, Latinka Dusanic, Sánta Petra, Raus Vivien, Kiss Virág

    Imreh Ajtony, edző: „Mivel mi minden szempontból új csapat vagyunk, nagy célokkal vágunk neki ennek a bajnokságnak. Ennek ellenére vérmes reményeink nem lehetnek. Negyediktől hatodik helyezésig bármelyik elérésével boldogak leszünk. Fő célunk, hogy a fiataljainkból olyan játékosokat tudjunk nevelni, akikből két-három év múlva már teljes értékű, stabil csapattag válhat.”

    Tavalyi eredmény: - (újonc csapat)
    Kosárblog tipp: 4. hely.

    Zalaegerszeg: Folytatni a három éve megkezdett munkát

    czank tímea (1).jpg

    Érkezett: Czank Tímea, Irina Mihailova, Alex Gensler

    Távozott: Bukovszki Mónika, Zsovár Orsolya, Czukor Tünde

    Gál Tamás, vezetőedző: „Alapvető célunk, hogy harcban legyünk az első négy hely valamelyikéért. A három éve megkezdett munka gyümölcse már tavaly, és az azt megelőző évben is beérni látszott a harmadik, illetve negyedik helyezésünkkel. Én mindenképpen színmagyar csapatot szerettem volna összehozni, de Czank Tímea kivételével mindenki nemet mondott - kizárólag ezért vannak légiósaink. Mindenképp szeretnénk négy közé jutni, de ha nem sikerül, ám mégis azt látom, hogy a csapatom továbbra is hozza azt a szemfüles, bátor támadójátékot, amit az elmúlt két évben, mindenképpen boldogan leszek ötödik.”

    Tavalyi eredmény: 4. hely

    Kosárblog tipp: 3. hely

    Sopron: Egység kell minden tekintetben

    jelena milovanovic.jpg

    Érkezett: Anita Telaine, Jelena Milovanovic, Kuttor Enikő, Zsovár Orsolya, Pál Szandra, Shenise Johnson, Veninger Virág

    Távozott: Fűrész Dia, Czank Tímea, Olexandra Gorbunova, Horti Dóra

    Székely Norbert, vezetőedző: „Ennél a klubnál minden évben a bajnoki cím és a Magyar Kupa elhódítása a cél. Most nem feltétlenül ez, inkább hosszú távon gondolkodunk. Vékony jégen táncolunk, ugyanis a meglehetősen erős kezdő ötösünk ellenére, egy viszonylag kevés potenciállal rendelkező kispadunk van. Az elmúlt évek tapasztalata azt mondatja velem, hogy minden tekintetben egységet kell teremtenünk a kispad és a kezdő öt között. Ezen kívül a saját nevelésű játékosok beépítése is rendkívüli mértékben fontos.”

    Tavalyi eredmény: 2. hely
    Kosárblog tipp: 2. hely

    Győr: A bajnoki cím sok mindenre kötelez

    raksányi krisztina (1).jpg

    Érkezett: Natalie Hurst, Ieva Kublina, Chay Shegov, Raksányi Krisztina, Dobos Ágnes, Bakó Borbála

    Távozott: Fürtös Kata, Iva Ciglar, Quanitra Hollingsworth, Edita Sujanová, Vincze Viktória

    Füzy Ákos, vezetőedző: „A bajnoki cím sok mindenre kötelez minket. A bajnoki címet meg kell védeni, példát kell mutatni játékszervezésből, munkamorálból, erényes viselkedésből. Nem változhatunk meg a tavalyi meglepetés siker ellenére sem, szerénynek kell maradnunk. Ha ezeket az emberi dolgokat véghezvisszük, szakmailag is sikerülhet újra a csúcsra kerülni. Bajnokságot és kupát szeretnénk nyerni, valamit az Euroligában egy jóval stabilabb szereplésre vágyom annál, mint amit tavaly produkáltunk. Tavalyi védjegyünk a hit és a szenvedély volt, idén is szeretnénk ezekhez tartani magunkat.”

    Tavalyi eredmény: 1. hely
    Kosárblog tipp: 1. hely

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása