• Erősorrend: akiket a női bajnokság alsó felébe várunk

    Hamarosan indul a női bajnokság, a csapatok kerete már kialakult, úgyhogy megnézzük, melyik csapattól mit várhatunk idén. Első körben az alsóházat nézzük meg, utána a felsőt. Ha nem értesz egyet a sorrenddel, akkor kommentben lehet érvelni a jobb vagy rosszabb helyezésért.

    VASAS: mindig a játékosnevelés az elsődleges

    Érkezett: Kárász Linda, Barnai Judit, Müller MelindaTávozott: Anita Telaine, Pál Szandra, Velkey Krisztina, Szabó Flóra, Adamecz Lilla, Kovalcsik Emese

    Diósadi Deák Éva, vezetőedző: „Elsődleges célunk, hogy a fiatalokat újra fókuszba helyezzük. Felkészítjük őket az A-csoportos versenyzésre, próbáljuk őket eljuttatni képességeik legmagasabb szintjére. A költségvetésünk nem engedte meg neves hazai játékosok igazolását, nemhogy külföldiekét. Nagy hangsúlyt fektetünk idén arra, hogy a kiöregedő juniorokat beépítsük a csapatba. Nekünk most egyelőre az élvonalban maradás a terv, de úgy érzem nemesebb cél a játékosnevelés, és a versenyzővé nevelés.”

    Tavalyi eredmény: 6. hely

    Kosárblog tipp: 10. hely

    SZEKSZÁRD: túlszárnyalni a tavalyi eredményt

    dragana svitlica.jpg

    Érkezett: Szepsi Gina, Maja Scekic, Theodorean Alexandra, Dragana Svitlica (a képen)

    Távozott: Fejes Réka, Medgyesi Dóra, Demeter Anita, Baksa Bettina, Milica Cvetanovic

    Magyar Gergő, vezetőedző: „Ebben a szakaszban, még a bajnoki rajt előtt több csapat is formálódik. Világosan látszik, hogy a Sopron és a Győr kiemelkedik a mezőnyből. A Diósgyőr is egyelőre erősnek néz ki, és Gál Tamás évek óta rendkívül ütőképes csapatot farag a Zalaegerszegből. Ezt a négy gárdát várom az első négy helyre. A Vasas és a BSE gyengébbnek látszik, mint a többiek, így őket tippelném a tabella legvégére. A többi középcsapat nagyjából teljesen egyformának tűnik. Mivel szerda-szombat ritmusban fogunk játszani októberben és novemberben, amihez az euroligás csapatok kivételével senki nincs hozzászokva, ezért nagy meglepetéseket és körbeveréseket várok. Mi mindenképp szeretnénk felül múlni a tavalyi hetedik helyezésünket.”

    Tavalyi helyezés: 7. hely
    Kosárblog tipp: 9. hely

    BSE: felülmúlni a tavalyi évet

    adamecz lilla.jpg

    Érkezett: Adamecz Lilla (a képen), Kovalcsik Emese, Katona Zsófi

    Távozott: Szondy Dóra

    Károlyi Andrea, edző: „Célunk a fiatal játékosokat a lehető legjobban beépíteni. Legyen azok már kiöregedett juniorok, vagy még juniorok, de próbáljuk a lehető legnagyobb kohéziót kialakítani, ami hosszú távon sikerre vezethet. Mindenképpen stabilabb csapatjátékot várunk el, mint előző évben. Annak ellenére, hogy ebben a szezonban kevesebb csapat van, előrébb várom a csapatot, mint tavaly, ennek kulcsa, hogy sokkal több győzelmet kell kivívnunk, mint tavaly. A 6.-8. hely valamelyikére várom magunkat.”

    Tavalyi eredmény: 9. hely

    Kosárblog tipp: 8. hely
     

    CEGLÉD: cél az NB I.-es tagság megtartása

     

    baksa_bettina.jpg

    Érkezett: Medgyessy Dóra, Baksa Bettina (a képen)
    Távozott: Ruttner Zsóka, Ruttner Réka, Kludia Sosnowska, Marta Dobrowolska, Vas Boróka, Józan Ágota

    Ujhelyi Gábor, vezetőedző: „Minimális célunk az NB I.-es tagság megtartása. Köztudott, hogy nekünk nincsen széles támogatói körünk, egyszemélyes szponzortestületünk van, egy lengyel úriember személyében, így nem dúskálunk az anyagi javakban. Megpróbálunk a legjobb 8 közé kerülni, ami óriási siker lenne, de ilyen anyagi körülmények között boldogok vagyunk a bent maradással is.”

    Tavalyi eredmény: 11. hely
    Kosárblog tipp: 7. hely

    PINKK-Pécsi 424: Szép eredmény lenne a négy közé jutás

    ruják nóra.jpg

    Érkezett: Török Szilvia, Sarok Nikolett, Pénzes Kinga, Laczi Edit, Kovács Krisztina, Ruják Nóra (a képen), Lengyel Dalma, Kováts Nóra, Erős Fruzsina, Dara Lilla, Aija Brumermane

    Farkas Sándor, vezetőedző: „Nagyon különleges helyzetben vagyunk, ugyanis ez az Iványi Dalma-féle pécsi csapat utódja, de most a Bajai Bácska Kft. égisze alatt futunk. Komlón edzünk, de meglehetősen kellemetlen helyzetben vagyunk, hiszen termünk csak délelőtt van, a délutáni edzéseket ott tartjuk, ahol éppen tudjuk. A két euroligás csapat kiemelkedik a mezőnyből, velük nem is tudjuk tartani a lépést, azt gondolom, hogy tőlünk már szép eredmény lenne a négy közé kerülés.”

    Tavalyi eredmény: - (újonc csapat)
    Kosárblog tipp: 6. helyezés

    A folytatásban eláruljuk, ki nyeri a magyar bajnokságot!

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása