• Milyen lehet a Chicago Bulls kezdője az idei szezonban?

    bulls.jpg

    A Bulls ásza - ha csak valami hatalmas csoda nem történik - sérülés miatt az egész évet kihagyja, ezért nagy kérdés, hogyan fog kinézni a chicagói csapat kezdője Derrick Rose nélkül. Kirk Heinrich személyében egy régen látott ismerős pótolja majd Rose-t vagy a mindössze 175 centi magas zsákolóbajnok, Nate Robinson? Tom Thibodeau edző előtt tehát fel van adva a lecke, hogy ki helyettesítse az egyszeres alapszakasz MVP-t, illetve mihez kezd a tavaly nagyon gyenge formát mutató Richard "Rip" Hamiltonnal. Az edző előbb a védekezési rendszerének köszönhetően Boston Celticsnél lett bajnok Doc Rivers segítőjeként, majd Chicagóban az év edzőjének is megválasztották, sőt legnagyobb sikerének talán azt tartjuk, hogy Derrick Rose kiesése után egyáltalán nem esett szép az alapszakaszban a csapat, hanem jelentős győzelmi sorozatokat ért el.

    A legnagyobb kérdés továbbra is az, hogy Hinrich vagy Robinson irányítson. Előbbi szerepeltetése mellett szól mindenképpen, hogy annak idején a Bulls draftolta és összesen hét szezont húzott le a csapatnál, szóval nem ismeretlen neki a város és a közeg. Ráadásul egy strapabíró, jól védekező játékos, akinek tökélete cseréje lehet Nate Robinson. Az aprótermetű zsákolóbajnok nem csak friss erőt, de látványos játékot is vihet a mérkőzésekbe, amivel hamar közönségkedvenccé válhat Chicagóban. Rose felépülésével azonban mindketten a partvonalra szorulnak majd.

    A másik problémás poszt Rip Hamiltoné, akinek tavaly - enyhén szólva - nem sikerült megváltania a világot, ráadásul sérülékenysége miatt biztosan előfordul majd, hogy másnak kell őt helyettesíteni a kezdőben. Erre a legalkalmasabb szintén egy új szerzemény, az olasz Marco Belinelli lehet, aki remekül helyettesítette Eric Gordont a Hornetsnél, ráadásul remek dobóképességgel rendelkezik. A tavaly all-star csapattagságig jutó Luol Deng kezdőhelye megkérdőjelezhetetlen ugyan, de gyakori csuklóbántalmai miatt biztosan előfordulnak olyan mérkőzések, ahol helyettesre lesz szükség. Ez valószínűleg a másodéves Jimmy Butler lesz, akit a Bulls utolsóként választott ki a draft első körében, és a védekezésben válhat nagy hasznára a csapatnak Deng távollétében.

    A lehetséges sérülések miatt azonban az a helyzet is előállhat, hogy se Carlos Boozer, se Joakim Noah, se Rip Hamilton nem szerepel majd a kezdőben Rose-zal egyetemben. Belinelliről ugye szó volt az előbb, a másik beugró játékos Taj Gibson lehet, aki szinte az egész pályafutását a padról beszállva töltötte. Ez viszont nem jelenti azt, hogy ne férne be a kezdőbe abban az esetben, ha Thibodeau Boozernek a hatodik ember szerepét szánja. Noah bokasérülése szintén gondot okozhat később, őt mindenbizonnyal Nazr Mohammed pótolhatja majd.

    Ha viszont abból indulunk ki, hogy mindenki egészséges a Bullsban, akkor kizárt dolog, hogy ne a Rose-Hamilton-Deng-Boozer-Noah ötös álljon a pályán a labda feldobásánál. Rose zsenialitásával mindenki tisztában van, és egy formába lendülő Hamiltonnal, az all-star Denggel illetve a dupla-duplákra is képes Noah-val komoly játékerőt képviselhetnek, amivel méltó ellenfelei lehetnek majd a Heatnek vagy a Celticsnek.

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása