• Kihirdették az NBA All Star-gála kereteit

    Címkék: all star

    allstar.jpgMiután a közönség megszavazta kelet és nyugat kezdőötöseit, hajnalban kihirdették a többi játékos nevét is, akik részt vehetnek majd az NBA All Star-gálán. A kezdővel ellentétben itt nem a rajongók, hanem az edzők választották ki a játékosokat sokkal nagyobb hangsúlyt fektetve az idei teljesítményre, mint a nézők véleményére. A Miami végül három játékost is ad a keleti csapatnak, hiszen James és Wade mellé Chris Bosh is bekerült, ahogyan Carmelo Anthony sem lesz egyedüli New York-i, ugyanis Tyson Chandler élete első All Star-meccsére készülhet. Kissé meglepő, de a New Jerseyből Brooklynba költöző Netsből végül senki sem került be, pedig sokan látták volna szívesen a csapatban Brook Lopezt, aki kezdi elhomályosítani a borzasztóan gyengén teljesítő Deron Williamset. Helyette ott van először Joakim Noah, ő pedig hozzá magával Luol Denget, akinél unalmasabb játékost keresve se lehetett volna találni egy alapvetően a látványra épülő barátságos összecsapásra. Nem csak Noah és Chandler, de a fantasztikus szezont futó két irányító, a harmadéves Jrue Holiday és a másodéves Kyrie Irving is odafért a padra, ahogyan Paul George szereplését is abszolút megérdemeltnek érezzük.

    Irving mindössze 20 évesen lett all star, amivel minden idők hatodik legfiatalabbja, csak olyanok előzik meg, mint Kobe Bryant, LeBron James, Magic Johnson, Kevin Garnett és Isiah Thomas. Visszatérve még Dengre, sokan nem érzik úgy, hogy igazán all star szezont futna, helyette lehet Paul Pierce jobb választás lett volna, akin ugyan már látszódnak az öregedés jelei és másik két Boston-játékos is van már a keretben, de Denghez képest kevesebb játékidővel több pontot és asszisztot produkál, mint a chicagói arról nem is beszélve, hogy a legutóbbi 11 gálából 10-en ott volt.

    Az összesített vélemények szerint erősebb kerettel rendelkező nyugati csapatba természetesen bekerült Tim Duncan és Tony Parker, ahogyan persze Russel Westbrook is, de James Hardenen sem lepődött meg senki pláne, hogy őt sokan a kezdőbe várták, így ismét együtt játszhat volt oklahomai csapattársaival, Duranttel és Westbrookkal és most szerepel majd All Star-gálán először. Duncanen kívül három másik magasember is bejutott, LaMarcus Aldridge, Zach Randolph és David Lee mindannyian másodszor lettek kiválasztva, utóbbi kettő érdekes ugyanúgy 2010-ben játszott a gálán utoljára.

    Amíg kelet esetében a legnagyobb meglepetés Deng bekerülése, addig nyugaton mindenki Stephen Curryről beszél. A Golden State Warriors 1997 után ad ismét játékost a nyugati csapatnak és sokan Curryt választották volna Lee helyett főleg úgy, hogy meglepően sok magasember került be a keretbe. Charles Barkley rendesen ki is akadt a döntésen, de elég megnézni nyugaton mennyi minőségi irányító pattogtat ahhoz képest, hogy keleten ezen a poszton két újonc is van, lényegében nem túl veretes csapatokból. Ibakát is szívesen láttuk volna, de ennyi remek erőcsatár és center mellett nem csoda, hogy kimaradt, ahogyan például Marc Gasol is.

    Tizenhárom év után nincs dallasi játékos nyugaton vagyis idén nem látjuk Nowitzkit, ahogyan mindenki örömére nem hogy a kezdőbe, de még a keretbe se fért be Jeremy Lin, aki mögött komoly ázsiai szavazótábor van, Yao Ming óta pedig tudjuk ez mekkora erővel ér fel. Érdekesség, hogy a TNT szakkomentátorai közül hárman is - Barkely, Shaq és Chris Webber - szerették volna látni keleten J.R. Smith-t, de inkább a kosaras látványos játékának, nem pedig teljesítményének köszönhető. Érdemes megemlíteni a fantasztikus idényt produkáló Jamal Crawfordot, akit már csak azért is szívesen láttunk volna keretben, hogy szégyen szemre több Clippers-játékos legyen nyugaton, mint lakersös. Visszatérve még egy kicsit a kommentátorokra, Shaq tökéletes jövőbe látó képességről tett tanúbizonyságot, tökéletesen megtippelte a nyugati tartalékok keretét.

    shaqw.png

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása