• Amerikai centerrel erősített a PEAC-Pécs

    Egyre erősebbnek mutatkozik a baranyai egylet kerete, miután leigazolták a 23 éves Amy Betsy Jaeschke-t. Az illinois-i születésű játékos centerposzton játszik, és korábbi mutatói alapján egy rendkívül ponterős, és magas lepattanó átlagot hozó játékot várhatunk tőle.

    Egy kéztörést követő hosszú kihagyás után Kínába szerződött, ahol a Jiangsu csapatánál négy hónap alatt 17 pontos és 10.2 lepattanós átlagot produkált. A távol-keleti kaland után elfogadta a szlovák Ruzomberok másfél hónapos ajánlatát, végül 16.4-es pontátlaggal és meccsenkénti 10.7-es lepattanóátlaggal zárt.

    2011-ben draftolta és szerződtette a Chicago Sky csapata. Ezzel a ténnyel történelmet írt, ugyanis egyetemének, a Northwestern Wilsdcats-nek, ő volt az első WNBA-be jutó játékosa. Az elithez való kötődés azonban ennyiben ki is merült, Jaeschke nem léphetett pályára.

    Ami válogatott szereplését illeti, korábbi sikereinek helyszínén, Szlovákiában, korosztályos válogatottal is szerepelhetett a 2007-es U19-es Világbajnokságon.

    NÉVJEGY
    Név: Amy Betsy Jaeschke
    Születési idő: 1989. április 26.
    Születési hely: Wilmette, ILL
    Magasság: 196 cm
    Súly: 100 kg
    Poszt: center
    Nemzetiség: amerikai
    Eddigi csapatai: Jiangsu Phoenix (CHN), MBK Ruzomberok (SVK)

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása