• Néző perli be a San Antonio Spurst

    Az ESPN szerint egy mérkőzésre jegyet vásároló ügyvéd úgy döntött, beperli a San Antoniót, mert nem a legjobb játékosaival lépett pályára a Miami Heat ellen. Kifizették a jegy árát, és nem a megfelelő szolgáltatást kapták érte, vagyis átverték őket. Az ügy érdekes következményekkel járhat az amerikai sportokban mindenképpen, de később talán az európai fociban is.

    November 29-én a San Antonio Spurs edzője, Gregg Popovich úgy döntött, nem játszatja a Miami Heat elleni idegenbeli mérkőzésen négy legjobb játékosát, Tim Duncant, Manu Ginobilit, Tony Parkert és Danny Greent. A döntésének oka, hogy a csapat a riválisokhoz képest öreg, sérülékeny, így a 82 meccsből álló alapszakaszban pihentetni kell őket sokszor, ráadásul ekkor öt nap alatt négy meccset játszottak, és még előttük volt egy meccs: összesen hat városban játszottak nyolc nap alatt. Mikor máskor pihentetné az edző, ha nem a legjobb hazai pályáján játszott meccsen? Az is hozzátartozik, hogy a San Antonio cseresora szoros és jó meccset játszott, végül 105-100-ra kapott ki.

    A döntés nagy botrányt kavart, az NBA vezetője, David Stern kiakadt és megbüntette a csapatot 250 ezer dollárra.

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Cervisia 2013.01.16. 19:00:45

    Már bocs, de ez a meccs Miamiban volt, tehát idegenben. Pont azért pihentették őket, mert egy hosszú keleti túra végén voltak. Így a szolgáltatást a Miami Heat adta el, érdekes egy per lesz :)

    Six 2013.01.16. 19:50:58

    és ki fogja a "megfelelő szolgáltatást" definiálni?
    ha a néző, akkor nyilván az ő által legjobbnak gondolt játékosok kell, hogy a pályán legyenek. akkor utána azért is lehet perelni, ha pl. Duncan csak 28 percet van pályán nem 38-at?
    szerintem sehol senkinek sem ígérték, hogy mindig a legerősebb csapattal állnak ki.
    az amerikai jogrendszerben sok minden megtörténhet, így precedens teremtve, ezért remélem, hogy ebből nem lesz semmi.

    Six 2013.01.16. 19:53:29

    aztán ha egy bíró kötelezi őket a mindig legerősebb felállásra, akkor az első pár sérülés után lehet perelni őket, hogy megint nem kapta meg a néző a megfelelő szolgáltatást, mert ostobán mindig pályán tartotta a legjobbakat?
süti beállítások módosítása