• Visszatér az NBA-be a Seattle SuperSonics?

    sonics.jpg

    Lehetséges, hogy jövőre csapat nélkül marad Sacramento, az a város, amelynek a Kings az egyetlen profi sportcsapata, hiszen se hokiban, se amerikai fociban, se baseballban nincsen saját gárdájuk, de még a rendes labdarúgásban sem. Pedig a város polgármestere az a Kevin Johnson, aki komoly NBA múlttal rendelkezik, hiszen sportolói karrierje során háromszor is beválasztották az All Star csapatba és egyszer még világbajnoki aranyat is nyert az amerikai válogatottal. A városvezető most Facebookon kampányol, ahol befektetőket keres, hogy valahogyan Sacramentóban tartsa az évek óta mélyrepülésben levő Kingset, de hiába, ugyanis a Maloof-család el akarja adni a klubot, méghozzá 500 millió dollárért annak a Hansen-Ballmer csoportnak, amely lehet, hogy Seattle-be tenné át a székhelyét a Kingsnek, miután kudarcba fulladtak az új aréna építésének tárgyalásai Sacramentóban, ahol 1985 óta játszik a csapat.

    A Seattle SuperSonics 2008-ban szűnt meg, amikor negatív franchise rekordot jelentő 20-62-es teljesítménnyel zárták a szezont úgy, hogy abban a csapatban kezdte az újonc évét Kevin Durant, de annyira elbénázták a játékoscseréket, hogy képtelenek voltak a liga mára egyik legjobbjává váló támadója mellé épkézláb embereket összeszedni. Végül az egész franchise-t átvitték Oklahoma Citybe, abba a városba, ahol ideiglenesen játszott a Katrina hurrikán miatt fedél nélkül maradó New Orleans Hornets - amely meg előtte Charlotte-ban volt, ahol most Bobcats néven van ugye csapat, de ezt már tényleg hagyjuk.

    A Kings költözése nem újdonság, hiszen jó ideje próbálta már a Maloof család máshova vinni a Kingset, legfőképpen Anaheimbe, de ez végül kudarcba fulladt. A Kings évek óta képtelen komoly eredményekre, amit edzői és vezetői baklövések, sérülések és játékosproblémák is nehezítettek, ami igazából egy embert jelent: DeMarcus Cousinst.

    A 22 éves centert 2010-ben draftolta a Kings ötödikként, azóta pedig a franchise játékos státusza ellenére inkább csak rontott a csapaton, mint a hasznára vált volna, többször küldték le a tartalékokhoz, sokszor idő előtt kell elhagynia a pályát és úgy alapból nagyon éretlen, önfejű kosarasként ismerte meg a liga az egyébként sokra hivatott nagyembert, aki az utóbbi pár meccsen végre összekapta magát és dupla-duplákkal próbálja ismét bebizonyítani, hogy hasznára válhat a Kingsnek, ahol nem is hallani már annyit az elcseréléséről, helyette Tyreke Evans hagyhatja el a klubot. A védő nem érzi jól magát a Kingsnél és szerinte nem bánnak vele megfelelően, ezért nem lepődne meg, ha a februári határidőig elcserélnék őt, főleg úgy, hogy védő poszton hemzsegnek a játékosok Sacramentóban. Aztán pár hónap múlva lehet az már Seattle lesz.

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Terrance 2013.01.11. 21:44:02

    Fantasztikus lenne! Aztán csak az kell hogy a liga áldását adja a SuperSonics névre, amire szerintem vajmi kevés az esély.
    Tizenéves korom nagy kedvence a Payton-Kemp dynamic duo.
süti beállítások módosítása