• 2012 legjobb női kosárlabdázója

    Az év férfi játékosának megválasztása után újból összeültünk, hogy ugyanezt a kérdést megvitassuk a hölgyek tekintetében is. Őrületes meglepetéssel nem szolgálhatunk, hiszen az elmúlt években ugyanaz a két-három játékos viszi a pálmát női vonalon. Most mindenesetre lássuk, kik a Kosárblog dobogósai 2012-ben.

    hontika640.jpg
    1. Honti Kata (Rivas)

    Sok fejvakarás után úgy döntöttünk, hogy Honti Katát rakjuk az élre. Ennek legfőbb oka tavaszi Euroliga-győzelme. A kiváló hátvéd ekkor még a Valencia csapatát erősítette, és a Final 8-en keresztül masírozó spanyolok minimális, mindössze három pontos győzelemmel verték honfitársaikat (a Rivast) a döntőben.
    Honti ezzel az eredménnyel vívta ki elismerésünket, hiszen Béres Tímea óta nem volt Magyarországnak Euroliga aranyérmes kosárlabdázója. Erre az újabb büszkeségre tíz hosszú esztendőt kellett várnunk.
    A szőke játékos nyáron a válogatottban is meghatározó szerepet mutatott, így még egy plusz strigulát írtunk be neve mellé az érvelés során. Ráadásul a szövetség szerint is ő lett az év játékosa.
    Honti azóta átigazolt a Rivas csapatához, ahol remekül érzi magát, s ez teljesítményén is látszik.

    2. Horti Dóra (Krakkó)

    Elárulhatjuk, hogy a center épphogy csak lemaradt a dobogó legfelső fokáról. Honti EL-győzelmét semmi sem überelheti, viszont Horti második helye megkérdőjelezhetetlen listánkon.
    Tavaly még a Sopron színeiben Magyar Kupát nyert, a nyári Eb-selejtezők során pedig magasan a válogatott legjobb játékosa volt - végig kiegyensúlyozottan és megbízhatóan teljesített.
    Ősztől a lengyel Krakkó játékosa lett, ahol szinte szárnyalt. Az Euroligában többször volt csapata legjobbja, ráadásul a lengyel szuperrangadó legeredményesebb játékosa is lett.
    Horti Dórának tehát nyugodt szívvel adjuk a Kosárblog ezüstérmét.

    3. Fegyverneky Zsófia (Sopron)

    Első is lehetett volna, ha... ha nem jön közbe egy nagyon komoly talpsérülés tavasszal. A Sopron irányítója addig a pillanatig hátán vitte csapatát. Külön hősi érdemérmet osztunk ki neki a Magyar Kupán vállalt játékáért, pedig akkor már normális ember a közértbe se ment le volna zsemléért, nemhogy döntőt játsszon. Aranyéremmel vigasztalódhatott, de a play off során elszenvedett túlhajtottság miatt a nyári válogatott szereplést már nem tudta vállalni - helyette egy hosszú rehabilitáción vett részt.
    Őszre újra csatasorba állt, és kimagaslóan teljesít. Nagyon örülünk, hogy itthon van, és csodálhatjuk kivételesen atletikus játékát.

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása