• Döbbenet: debreceni diadal


    A kép forrása

    Érdekes hétközi fordulón van túl a férfi NB I mezőnye. Megszakadt a Kaposvár hosszú és szép sikersorozata, és a Factum vesztő szériája. Az Alba kiütötte a Sopront, a Nyíregyíháza pedig a Szeged legyőzésével edzőt buktatott

    Pakson sima 21 pontos vereségbe futott bele a Kaposvár, amely korábban - éppen az ASE-től 1, a fehérváriaktól pedig 3 ponttal kapott ki. Ezúttal azonban hiányzott a dobógép Swanston, valamint Szőke, s a két hármas poszton játszó kosaras hiányát mind védekezésben, mind támadásban megérezték Hendleinék, jobban, mint az ASE Körtélyesi hiányát. Kevesebb volt a somogyi hármas, a paksi védekezés pedig jobban koncentrálhatott a bajnokság egyik legjobb centerére, Spicára, aki Tóth Ádám személyében amúgy is emberére akadt.
    A Körmend odahaza "legyűrte" a Jászberényt, a Nyíregyháza pedig, noha az első negyed után még 8 pontos hátrányban volt, simán győzött a Szeged ellen, a két középső negyedet 58-34-re nyerve. Ezzel a vereséggel edzőváltásra határozta el magát a szegedi vezetés, Molnár Józsefnek, az utolsó előtti helyen szerénykedő csapat szakvezetőjének megköszönték az eddigi munkát.

    A sereghajtó Factum megszerezte első győzelmét, a már jóval korábban légióskat s edzőt váltó hajdúságiak"áldozata" a Pécs csapata volt. A szünetben még 8 pontos hátrányban lévő debreceniek 48-24-re nyerték a második félidőt, és a 45 pontot összehozó Smith-Stafford légiós kettős mellé felnőtt Helmeczi és Mladenovics.Persze itt nagy kérdés, a debreceniek táltosodtak meg, vagy a pécsiek hitték úgy, azzal, ha a félidőben vezetnek, már a meccs is megvan?

    Székesfehérváron nagy verésbe szaladt bele a Sopron, elsősorban két amerikai játékosa betlije miatt. Az SKC úgy15 percig tudta tartani a lépést az Albával, amelyben szünet után sziporkázott a Moore-Wood kettős, miközben az amúgy jobb sorsra érdemes vendégek talán tudat alatt már a szombati, Körmend elleni nyugati rangadóra gondoltak. Egy nyugati összecsapás - eredménye miatt nemérdemes rangadónak titulálni - hét közben is volt. Ezen egyetlen nappal a 40. születésnapja előtt Kálmán László igazi gálaelőadással kedveskedett a szombathelyi publikumnak a ZTE kárára. Az elnyűhetetlen játékmester 8-ból 6 triplás s 26 pontos születésnapi előestét tartott - Isten éltesse sokáig.

    Szerző: Botár László

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása