• Jeremy Lin győzni tért vissza New Yorkba


    Visszatért New Yorkba, sikerének színhelyére Jeremy Lin új csapatával, a Houstonnal. A tavasszal óriási őrületet (ld. Linsanity) elindító játékos több szempontból is meseszerű történet főszereplője és alakítója lett: a rossz sportegyetemnek számító Harvardról került ki, nem draftolták, csak a D-League-ben kapott szerepet, ráadásul ázsiai. Most a liga egyik legjobbját, a New York Knickset verte meg Jeremy Lin és csapata 109-96-ra.

    A mérkőzés sokkal több volt két jó csapat találkozójánál. A New York Knicks 2011-ben bevásárolt, bajnokcsapatot akartak építeni a most a Los Angelest Lakerst iránító Mike D'Antoni vezetésével. Megvették Carmelp Anthonyt, Amare Soudemire-t. Előbb megvették, majd a Clippersnek eladták Chauncey Billupsot irányító posztról, ahol Toney Douglas, Mike Bibby, és a főleg védekezéséről híres Iman Shumpert maradt. Mindegyik sérüléssel bajlódott, ezért kellett felhívni Lint az NBA fejlesztői bajnokságából (ide kerülnek mindazok, akiket nem szeretnének a csapatok elveszteni, de még fejlődniük kell). Első négy meccsén, amikor kezdőként lépett pályára, 109 pontot dobott, összehasonlításul: a Allen Iverson 101-et dobott a Philadelphia 76ers csapatában, Michael Jordan 100 pontot, Derrick Rose 69-et és Lebron James 61-et dobott. Lin miatt megőrült New York, a kínaiak és a sportmédia.

    A nyáron ennek ellenére eladták a Houston Rockets csapatának, ahol nagy építkezés folyik: megszerezték az Oklahoma City Thunder remek balkezes játékosát, a legjobb hatodiknak is megválasztott, olimpiai csapattag, óriási szakállú James Hardent.

    A szezonban most először játszott New Yorkban Jeremy Lin, és rögtön nyert is a Houstonnal. Dobott 22 pontot, adott 8 gólpasszt. A bajnokság egyik legjobbjaként a New York 18-6-tal áll, 10-1-gyel otthon, de nem játszott a sztár, Carmelo Anthony.

    A meccset végül 109-96-ra a vendég Houston nyerte

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása