• Félidő az Euroligában - B csoport

    Untitled.jpg

    Első helyen áll az olasz Schio 5/1-gyel. Dicséretes, hogy a leginkább hazai játékosokra építő klub sok évnyi mélyrepülés után végre összeszedte magát, és hírnevéhez méltóan szerepel a nemzetközi sorozatban is. Meglepetés a szereplésük, hiszen az elmúlt években megszoktuk, hogy gyengén teljesítenek, nem úgy, mint a '90-es évek közepén-végén. A veterán Macchi-Masciadri olasz duó hátán cipeli a csapatot, kiegészülve a McCray-Godin légiós kettőssel. Folytatjuk áttekintésünket a női Euroliga félidejében a csoportok illetően.

    A Schio-t követi második helyen 4/2-es mutatóval a török Fenerbahce, amely viszont az utóbbi pár évben kiemelkedő csapata az Euroligának. Alig tudjuk felsorolni a jobbnál jobb kosarasokat a törököknél. Legyen elég annyi, hogy itt szerepel Bibrzycka, Matovic, Pondexter, McCoughtry. Orenburgban mindössze egy ponttal kaptak ki, és a Schio ellen is csak 5-tel, így még a vesztes meccseik is majdnem megvoltak. Ha tartják jó formájukat, viszonylag simán mehetnek tovább.

    Harmadik helyen áll a Kassa, mely két magyar játékost is foglalkoztat. Krivacevic Tijana szuper produkciót mutat hétről hétre. 21.7 percet játszik meccsenként, 11.2 pontos átlaggal rendelkezik, 5.3 lepattanót szerez meg mérkőzésenként, és 1.5 gólpasszal kedveskedik a többi kassainak.
    A friss magyar útlevéllel rendelkező kosaras, Alexandria Quigley is szárnyal. Az annak idején Pécsett is kiválóan vitézkedő játékos 28.7 percet kap találkozónként, 15.7 pontot szór átlagban, meccsenként 2.8 lepattanó az övé, és 0.8 gólpasszt jegyez.

    A kassaiak 4/2-vel állnak és tulajdonképpen még bármi lehet a sorsuk.

    Őket követi az orosz Orenburg szintén 4/2-vel. Náluk leginkább Bonner és Montgomery húzza a szekeret, sőt, ki is mondhatjuk, hogy a két amerikai játékos messze kiemelkedik a csapatból 15.8-as, illetve 17.3-mas pontátlagával. A többiek 10 pont alatt dobnak meccsenként, de az egykoron Sopronban pattogtató Tamane és az orosz Danilochkina is remekül teljesít, ami éppen elég ahhoz, hogy az Orenburg tartjani tudja magát a középmezőnyben.Ötödik a Targoviste. Az újonc csapat nagy meglepetésre még abszolút versenyben van a továbbjutó helyekért. Jelenlegi 3/3-mas mutatójuk mindenképpen biztató. Talán ez a csapat rendelkezik a legszélesebb palettával játékosaik nemzetiségét tekintve. Szerepel náluk: román, svéd, litván, szerb, bosnyák, kazah és amerikai játékos is.

    Hatodik a Sopron. Mindenképpen kellemetlen meglepetés, hogy a magyar csapat ilyen gyengén szerepel. Előzetesen azt gondoltuk, hogy az Arras-Targoviste-Shico triumvirátust verni kell, és nagy baj nem lehet. Ehhez képest a dolgok nem teljesen így alakultak. Némi reményre adhat okot, hogy a Sopron minden alkalommal csak alig pár ponttal kapott ki. Tehát ha egy picit összekapják magukat Székely Norbert lányai, lehet ok a bizakodásra, és talán a végjátékokat majd a soproniak húzzák be. Viszont ehhez nélkülözhetetlen, hogy Milovanovics, Johnson, és Fegyverneky mellé végre felzárkózzanak a többiek is. Talán majd a frissen érkező Amber Holt lesz a megoldás kulcsa...

    Utolsó helyen - szó szerint - kullog 0/6-tal, győzelem nélkül az Arras. Róluk igazából sok mindent nem lehet elmondani, minthogy ők az Euroliga jelenleg egyetlen nyeretlen csapata, és náluk játszik az egyik legidősebb játékos, a francia Sandra Dijon.

    A B csoportban tehát még öt csapat pályázik a kiadó négy helyre. A Schio biztos továbbjutónak tűnik, a Fenerbahce, Targoviste, Kassa, Orenburg kvartett pedig még jó sokáig fog csatározni a számukra minél kedvezőbb erősorrend kialakulásáért.

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása