• Soproni jövés-menés: Zavecz megy, Holt jön

    Fontos változások történtek a Sopron háza táján. Zavecz Hanna jelezte a vezetőség felé, hogy egészségügyi problémák miatt szeretne távozni a hűség városából. Köztudott, hogy Zavecznek már a tavalyi idényben is akadtak problémái a gerincével, és ez mit sem változott, sőt, az idei szezonra egyre rosszabb lett.


    540zavecz_1.jpg

    A külső sorban két éve vitézkedő kosaras tulajdonképpen már edzés nélkül meccselt egy ideje, hiszen ennyi terhelés is bőven elég volt a krónikusan rakoncátlankodó gerincnek. Zavecz és a Sopron tehát közös megegyezéssel szerződést bontottak. "Elfogadtuk és akceptáltuk Hanna kérését, és rendkívül sportszerűnek tartjuk, hogy időben jelezte felénk problémáit, és nem hozta ezzel teljesen lehetetlen helyzetbe klubunkat! Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani neki mindazért, amit klubunkért tett, és egyúttal mielőbbi gyógyulást kívánunk!" - mondta Török Zoltán, a soproniak ügyvezetője.

    A távozó játékos helye ezzel ugye megüresedett, amit viszont sürgősen pótolni kellett. Török Zoltán nem is tétlenkedett sokat, sőt szinte semmit, és máris bejelentette, hogy a Zavecz helyére érkező új játékos nem is olyan új. Visszatér a csapattal már sok fényes sikert elérő Amber Holt, aki óriási közönség kedvenc volt abban a három évben, amit nem is olyan régen Sopronban töltött.

    holt540.jpg

    Holt éppen Izraelben kosarazott, de a bizonytalan társadalmi -és politikai helyzet miatt elkívánkozott onnan, és felbontva élő szerződését a Ramat Hasaron gárdájával, a szezon végéig aláírt a Sopronhoz.

    Holt annak idején az Év játékosa címet is megkapta Sopronban (házon belül), a salamancai Final Four-ban részt vevő csapatnak is tagja volt, így igazán jó szívvel emlékezhet vissza a Székely Norbert irányította társaságra.
    "Az anyagi lehetőségeink szinte változatlanok, így szerencse a szerencsétlenségben, hogy Hanna időben tájékoztatott minket, Amber éppen szabaddá vált, és klubunkhoz ezer szállal kötődő játékos, minden körülményt figyelembe véve, elfogadta a rendkívül szerény ajánlatunkat" - tette hozzá szintén Török Zoltán.

    A Sopronba visszatérő amerikai kosaras szombaton érkezik meg régi-új lakóhelyére, és az Euroliga következő fordulójában, a francia Arras ellen már újra pályára is léphet az MKB Aréna parkettjén.

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása