• 55 millió forintra büntették a San Antoniót

    Az NBA vezetése 250 ezer dollárra (55 millió forint) büntette a San Antonio Spurs csapatát, mert nem a legjobb felállásukban állt ki a Miami Heat elleni meccsen.

    Gregg Popovich edző döntése, ahogy várni lehetett, kiakasztotta David Stern komisszárt. Az edző úgy döntött, három legjobb játékosát, Tim Duncant, Tony Parkert és Manu Ginobilit nem viszi a csapattal a Miami Heat elleni rangadóra: az idős játékosok öt nap alatt négy meccset kellett volna játszanak. A sok utazás és meccs alatt nem ugyanúgy regenerálódnak a játékosok, így minden játszott perc sérülésveszélyesebb is. A jól álló Spursnek talán ez az utolsó lehetősége, hogy bajnoki döntőt játsszon, így érthetően csak azt tartják szem előtt, hogy a játékosaik ne használódjanak el. A mérkőzést egyébként Ray Allen győztes hármasával tudta csak megnyerni a Heat.

    Az NBA egy 2010-es döntésre hivatkozik, amelyben a csapattulajdonosok megegyeztek abban, hogy mindig a liga érdekeit tartják a legfontosabbnak. A liga érdeke mindig az, hogy a legjobbak játszanak, és ez nem történt meg. Itt figyelembe kell venni, hogy ez volt a hét legfontosabb meccse, eladtak egy csomó jegyet, hirdetést, reklámidőt, műsoridőt.

    Egyes feltételezések szerint Popovich esélye ezzel a húzással csökkent az amerikai válogatott edzői posztjának elnyerésében.

    A Boston Celtics edzője, Doc Rivers egyáltalán nem értett egyet Stern döntésével. Szerinte egy edzőnek midnent meg kell tennie, ami a csapatának a legjobb.

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    smartdrive 2012.12.01. 18:15:29

    úgy betenném Stern macskáját a mikróba

    sypso 2012.12.01. 20:15:00

    Baromság. Mi alapján állapítják meg a "legjobbat"? Ha szerintem idén Neal jobb mint Ginobili akko mivan? A nézők, meg a TV jobb lenne ha a játékot figyelnék, nem a neveket...

    Amúgy "a jól álló Spursnek talán ez az utolsó lehetősége, hogy bajnoki döntőt játsszon..." miért is?

    sypso 2012.12.01. 20:15:00

    Baromság. Mi alapján állapítják meg a "legjobbat"? Ha szerintem idén Neal jobb mint Ginobili akko mivan? A nézők, meg a TV jobb lenne ha a játékot figyelnék, nem a neveket...

    Amúgy "a jól álló Spursnek talán ez az utolsó lehetősége, hogy bajnoki döntőt játsszon..." miért is?

    antika890 2012.12.01. 22:58:37

    Az a kiakasztó, hogy el sem utaztak Miamiba. Engem nem érdekel, pihenjenek felőlem a meccs alatt úgy, hogy kevesebb percet vannak a pályán, vagy ha annyira sérülésveszélyes az állapotuk (amit kétlek) akkor kispadozzanak. De ilyet akkor se csináljanak a szurkolókkal, hogy oda se utaznak a tisztelt sztárocskák, akik egy szezonban annyi lóvét akasztanak, mint a dolgozó átlagpolgár egy egész életben. Tessék odautazni a rohadt meccsre, ha meg nem, akkor ne tessék a csapatban játszani, ennyi.

    Rodzservaltersz 2012.12.01. 23:40:29

    55 millió FORINTRA? Ja, hogy a cikkben már dollár szerepel, melyet átváltottatok forintra, és csak a cím lett hatásvadász? Nyomorultak vagytok nagyon ezekkel a rendszeresen előforduló cikkcímekkel. Szánalmas banda.

    zsakoss 2012.12.02. 08:17:31

    Semmi joga nem volt hozzá, tehát mostantól ha valamelyik csapatnál nem játszik egy kezdő aki nem sérült akkor jön a büntetés? NBA avagy National Business Association sporthoz annyi köze van mint a WWE-nek.

    dzsedi 2012.12.03. 12:45:03

    legközeleb behazudnak egy izom fájdalamt és elmennek pofavizetre a dokihoz és meg is van oldva a dolog. a közönség meg megkapta a pénzéért a nagy mecset.
süti beállítások módosítása