• Pártot akartak elnevezni Tajvanon Jeremy Linről

    lin2.jpg

    Visszautasította a tajvani parlament egy párt előterjesztését, miszerint szeretnék, ha az új politikai szervezet Jeremy Lin nevét viselné. A tajvani származású irányító az ország első kosarasa az NBA-ben – annak ellenére, hogy már az Egyesült Államokban született – és márciusban adta be a párt a kérelmet, hogy szeretnék magukat róla elnevezni.

    A minisztérium azonban elutasította a kérelmet, mondván ez ellenkezik a polgári erkölccsel és az ország demokratikus normáival. A beadvány időzítése nem véletlen, hiszen a nagy Lin-mánia is márciusban kezdődött. A párt később sem adta fel, és azt kifogásolta, hogy egy másik politikai szervezet is egy személy nevét használja, azt a Sun Zhongshanét, aki leszámolt az országot nyomorban tartó dinasztiákkal és nagy részben neki köszönhető a tajvani demokrácia kialakítása.

    Jeremy Lin szezonja meglehetősen döcögősen indult, és bántóan kevés labdalopás fűződik a nevéhez, miközben rengeteg labdát ad el. A térdsérülésből felépült játékosnak szüksége lenne a jó teljesítményre, mivel minden bizonnyal kezdőként szerepel majd a jövő évi All Star-gálán, köszönhetően a hatalmas kínai rajongótáborának. Ez pedig biztosan sokaknak szemet szúrna, hiszen az esetleges gyengébb teljesítmény ellenére is a keretbe kerülő irányító valakit biztosan kiszorítana a nyugati konferencia legjobb egyesei közül, mint Tony Parker, Chris Paul, Steve Nash, Ty Lawson, a később felépülő Ricky Rubio vagy Steph Curry. Arról nem is beszélve, hogy a gálát pont Houstonban rendezik meg, ezért szinte kizárt, hogy Lin esetleg lemondja az eseményt. 

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása