• Tovább menetel a Győr

    Az Euroliga ötödik fordulójában simán vette az akadályt a Győr.
    Az a Győr, akit nyáron az erőviszonyok felmérésénél alaposan lesajnált a közvélemény, és akikről mindenki azt gondolta, nem sok sót esznek majd meg nemzetközi porondon.Ehhez képest remekül állnak, méghozzá a 2. helyen tanyáznak csoportjukban.
    Bár még félidőben sem járunk, ez mindenképpen több annál, amit előzetesen reméltünk tőlük. Persze rengeteget számít, hogy a légiós-vásárlással jól jártak, és hogy fiatal magyarjaik közül mindig akad valaki, aki jól teljesít, sőt húzóember is.
    kublina.jpg
    Az EL-ban újonc Tarsus ellen mondjuk elvárás is volt a győzelem, de manapság annyira keresztbe-kasul verik egymást a felek, hogy minden győzelemnek értéke van, és ez minden csoportra igaz.
    Ezen a meccsen látványos csapatdiadalnak örülhettek a győriek, hiszen öt játékos is 10 pont felett dobott, ami mindig minden esetben a győzelem kulcsa szokott lenni - szerencsés esetben...
    További örömteli adat, hogy 37-26-ra nyerték a Füzy-lányok a lepattanó harcot, aminek úgy örülünk, mint egy falat kenyérnek, hiszen régi és sajnálatos tendencia, hogy a magyar csapatok, legyen szó a válogatottról, vagy klubcsapatainkról, folyamatosan alulmaradnak az "égi háborúban". Bujdosó Nóra 9 megszerzett lepattanójával haza is vihette legtöbb lepattanót szerző játékos "címét", amit gyakorlatilag kezdünk megszokni tőle. Pedig nála jóval magasabb spílerek is sertepertélnek a palánk alatt...
    A győriek végig vezettek a mérkőzésen, egyetlen alkalommal sem volt a törököknél az előny, még úgy sem, hogy Valdemoro remekül teljesített, és játszi könnyedséggel hozta 17 pontját, amit tőle már hosszú évek óta megszoktunk.
    A magyar csapat végül könnyedén verte török ellenfelét, és tovább tartja jó pozícióját csoportjában.  Jövő héten azonban jóval nagyobb falat következik a legendás múlttal rendelkező Bourges otthonában.

    HAT-AGRO UNI GYŐR–TARSUS BELEDIYE SPOR (török) 81–72 (23–16, 21–17, 14–14, 23–25)

    GYŐR: Hurst15/9, Raksányi 4, Simon Zs., Nagy-Bujdosó 16, Shegog 16. Cs: Kublina17/3, Rasheed 13/9, Laklóth. Edző: Fűzy Ákos
    TARSUS: Doron 12, Robinson 15, Valdemoro 17/3, Can 12, Milton-Jones 12. Cs: Jansone 2, Colakoglu, Talaslioglu, Askin 2. Edző: Erdal Jegin

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása