• Az idei NBA eddigi meglepetés emberei

    anderson-varejao.jpgMár javában dübörög az NBA szezon, és ahogy ilyenkor lenni szokott, akadnak olyan játékosok, akik mindenki meglepetésére remek teljesítménnyel vetették bele magukat az új idénybe. A következő összeállításban azokat a játékosokat vesszük sorra, akik a szezonkezdet előtt kevésbé vagy egyáltalán nem voltak reflektorfényben, de ha ilyen formában játszanak tovább később nagyobb figyelmet is kaphatnak.

    Al-Farouq Aminu - New Orleans Hornets

    Az egyik ilyen kosaras Al-Farouq Aminu, aki az első két szezonjában hatalmas csalódást okozott, de Trevor Ariza Washingtonba távozásával lehetősége nyílt bizonyítania a helyét New Orleansben. Az alacsony bedobó 13 pontos átlagot produkált eddig, amihez meccsenként 8 lepattanót is összeszedett.

    Jamal Crawford - Los Angeles Clippers

    A Los Angeles Clippersnél olyan kirakatjátékosok vannak, mint Chris Paul, Blake Griffin vagy DeAndre Jordan, de az ő látványos játékukhoz Crawfordnak sikerült hamar alkalmazkodnia, és 20 pont fölötti számat átlagolva. Crawford idén került Portlandből Los Angelesbe és a padról beállva rendkívül jó dobószázalékkal segíti a társait.

    OJ Mayo - Dallas Mavericks

    Az egyik leghülyébb nevű kosaras idén Dallasba költözött, hogy bebizonyítsa, igen is a liga legjobbjai közé tartozik. Eddig jó úton halad a célja felé, mivel majdnem 22 pontot átlagol meccsenként és láthatóan nagyon élvezi az új csapatát, miután a Grizzliesnél az idény vége felé többször már inkább a padra ültették. Nagyon jó érzékkel dobálja a hármasokat és Nowitzki hiányában a gárda vezéregyéniségévé növi ki magát.

    E'Twaun Moore - Orlando Magic

    Tavalyi rookie idényében mindössze 2.9-es pontátlagra volt képes Moore a Celticsnél, idén viszont szinte a semmiből lett a Magic húzóembere. A számára kissé szokatlan irányító poszton ,majdnem minden második hárompontosa betalál, és tökéletes helyette a sérült Jameer Nelsonnak, aki ha nem siet a felépüléssel, hamar a cserepadon találhatja magát.

    J.R. Smith - New York Knicks

    Smith továbbra is csak cserepadról tudja segíteni társait, de ő köszöni szépen és remekül helytáll ebben a pozícióban. Stoudamire hiányában a csapat második támadó opciója remek dobószázalékot produkált eddig - 72 mélységből és 49 minden dobás - és több mint két labdalopás fűződik a nevéhez meccsenként.

    Anderson Varejao - Cleveland Cavaliers

    LeBron James távozása óta a Cavs nagyon ügyes, átgondolt építkezésbe kezdett, aminek az egyik alapköve a tavalyi MVP régi csapattársa, a brazil Anderson Varejao. A pulihajú centert eddig főleg védekezési kvalitásai miatt ismerték. Varejao eddig egy nagyon erős, 15.9 pontátlagos és 13.7 lepattanós, dupla-dupla átlagot produkált eddig, amit senki sem várt volna tőle. A legutóbbi meccsén a Nets ellen még karriercsúcsot is döntött, hiszen 35 pont mellé 18 lepattanó labdát szedett össze.

    Kemba Walker - Charlotte Bobcats

    A tavalyi újonc éve egészen borzalmasra sikeredett Walkernek, aki a nagyon gyenge Bobcatsben képtelen volt kevés játékidő alatt különlegeset alkotni. Idén viszont már kezdőként számítanak rá, amit ő pontokkal hálál meg. A Charlotte mindenki megdöbbenésére négy győzelemmel és csak három vereséggel kezdte az évet, amiben nagy szerepet játszott a lassan vezéregyéniséggé váló Walker is, aki meccsenként 19 pontot és legalább 5 gólpasszt hozott össze eddig.

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása