• Barack Obama a választás napján Scottie Pippenre szavazott

    2012. november 6-án reggel már biztos, hogy Barack Obamát, az Egyesült Államok elnökét újraválasztották, újabb négy évre élvezi az amerikaiak bizalmát. A szavazásra buzdítottak az NBA-játékosok, akik egyébként jelentős részben Obama-szavazók és -szurkolók.

    Az elnök a választás napján 13 órakor érkezett a Hope Athletic Centerbe, ahol barátaival és munkatársaival kosarazott egy kiadósat. Rögtön utána hazament vacsorázni a családjával, majd elindult a McCornic Place-re, a választási főhadiszállására, itt beszélt boldogan támogatóihoz szerda reggel, közvetlenül az eredmények kihirdetése után.

    A Chicago Sun Times publicistája szerint Obamának a Hope Athletic Centerben a játékostársai (többek között) a következőek voltak:

    Sam Kass, a Fehér Ház szakácsa,

    Craig Robinson, Obama sógora,

    Scottie Pippen, Randy Brown, Jeff Sanders, a Chicago Bulls sztárjai, és

    Alexi Giannoulias, Illionis állam korábbi pénzügyi vezetője.

    „Ha nem tudtam volna, hogy jön, akkor nem is lehetett volna észrevenni, amikor megérkezett. Meglepően visszafogott volt. Bejött és kezet fogott mindenkivel" - mondta az NBA.com-nak Scottie Pippen. Most találkozott először az elnökkel, és azt javasolta neki, hogy ha nyerni akar a választásokon, akkor a meccsen egy csapatban kell vele lennie. Így is lett, Pippen és Obama a volt-illionisi pénzügyi vezetővel és két másik kosarassal lépett pályára.

    "Amikor Jordan támadott, megnyíltak az utak a gyűrű felé" - mondta a legendás játékos szintén legendás csapattársa, Scottie Pippen. majd hozzátette: "De amikor az elnököt láttam támadni, akkor az egész elnöki konvoj átfért volna, annyira széles lett az út".

    Milyen kosaras Obama?

    Jó a balkeze, érti a játékot és nagyon ügyesen zavarja össze az ellenfelet azzal, hogy mocsadék szemétségeket suttog a fülébe. 

    Az elnök ráadásul még játszani is tud, régi csapattársai szerint magabiztos, kicsit talán túlságosan is (egyikük szerint mindig henceg: "tuti, hogy hallani fogod, ha ő bedobott valamit"), takitkusan használja a könyökét, de korrekt játékos: simán bemondja, ha faultolt, vagy ha róla ment ki a labda. Rickey Green, volt NBA-játékos összekerült vele 2004-ben egy jótékonysági meccsen. "Hogy őszinte legyek, egyáltalán nem hittem, hogy tud játszani. De egy streetballoshoz képest átlagon felüli, nagyszerű a balkeze és érti a játékot" - mondta. Forrás: Zsákolj te is, csőrike

    Rendesen, bírókkal játszottak, négyszer 12 perces negyedeket. „Nem mondanám különösen agresszív játékosnak, de kihasználja a védelem adta lehetőségeket. Szerintem korábban sokkal keményebb játékos volt, de most visszafogottan játszott, nehogy lesérüljön" - fogalmazott Obamáról Pippen az NBA.com-nak.

    Nem nagy meglepetésre a Barack Obama-Scottie Pippen vezette csapat nyert, meglehetősen nagy fölénnyel. „Szoros volt az eleje, de a harmadik negyedben összekaptuk magunkat. Próbáltak feljönni a negyedikben, de megtartottuk az előnyünket. Jó meccs volt, klassz küzdelem" - mondta Scottie Pippen.

    Barack Obama választás napi kosarazása már hagyományosnak mondható, 2008-ban kezdte, akkor a játék után megnyerte az iowai kaukuszt, és azért folytatta, mert kikapott New Hampshire-ben Hillary Clintonnal szemben egy olyan napon, amikor kihagyta a kosarazást. Utána már nem merte abbahagyni, minden választási napon játszik, egyelőre úgy tűnik, töretlen sikerrel. (kép: NBA.com, nyilvánvalóan nem a Fehér Ház fotósától)

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Doktor Toka 2012.11.07. 11:18:00

    Itt van róla videó, ha valakit tényleg érdekel hogy játszik:

    youtu.be/_-3ROv_MsNs
süti beállítások módosítása