• Mire lehet képes idén a vérátömlesztésen átesett Boston Celtics?

    rondo.jpgA 2008-as bajnoki címe óta vágyakozik rá a Boston Celtics, hogy megismételje a négy évvel ezelőtti bravúrt. Azonban a keret húzóemberei már egyre inkább benne vannak a korban, ráadásul sokak felháborodására idén Ray Allent a Heat mezére cserélte a Celticsét, és mindössze öten maradtak meg az előző playoff-keretből. Mégis sokak szerint többre viheti idén a mostani kerettel a Celtics, ugyanis lehet, hogy a veterán Garnett és az egyre korosodó Pierce már nem fog annyit bírni, mint eddig, de most jött egy rakás kiegészítőember, akik levehetik a maratoni szezon alatt minden bizonnyal egy idő után elfáradó sztárok válláról a terhet.

    Az előző szezonban a pontszerzés feladata javarészt a Rondo-Pierce-Garnett hármasra hárult, miközben Ray Allen nem igazán tudott érdemben hozzájárulni a Celtics sikeréhez, mert egy bokasérülés akadályozta abban, hogy maximumot hozza ki magából. Ezért nagyon fontos, hogy felnőjenek a feladathoz a kiegészítőemberek. Tavaly csak Keyon Dooling és Mickael Pietrus volt képes erre, idén már azonban egy kész NBA-kezdő vár bevetésre a nagy hármas mögött. Darko Milicsics, Leandro Barbosa, Jason Terry, Courtney Lee, Jared Sullinger, Fab Melo, Jeff Green vagy Chris Wilcox egyaránt képes fontos pontokat szerezni, amikor valóban szükség van rá. A nagy játékosmozgás eredménye, hogy idén a lepattanózásban is erősebb lehet a Celtics, mondjuk ez a tavalyi katasztrofális adatokhoz képest nem tűnik akkora jóslatnak. Melo, Wilcox, Green és az egyetemi bajnokság egyik legjobb lepattanozója, Jared Sullinger is csatlakozhat végre szegény, magára hagyott Kevin Garnetthez a gyűrű alatti harcban.

    Az említett játékosok - Milicsiccsel és Collinsszal kiegészülve - a védekezésben is nagy hasznára lehetnek a csapatnak, pontosabban a festéken belül, ahol szintén Garnettre maradt tavaly minden feladat. A mostani magasember áradat miatt már sokkal nehezebb dolga lesz mondjuk Bynumnak vagy Howardnak a Boston elleni presztízsmeccseken. A vérátömlesztésnek hála valamivel atletikusabb is lett a csapat. Allen, Pierce vagy Garnett nem az a légben úszó típus, de most Courtney Lee és Jason Terry személyében végre barátokra lelhet az örökmozgó Rajon Rondo, aki végre gyors letámadásokkal is operálhat idén.

    Érdemes Rondónál is megállni pár szóra. A Celtics szíve-lelke az egyik legalábecsültebb tagja a sztárirányítóktól hemzsegő NBA-nek, akinek nem ok nélkül kellett kivernie a hisztit, hogy ugyan válogassák már be végre az All Star-csapatba. Rondo még mindig csak 26 éves és vitán felül a legjobbak között van a posztján, aki egy-egy jó teljesítménnyel meccseket képes eldönteni. A rájátszásban már megmutatta, hogy a fejlődőképes a tempódobásokban, ami eddig nem számított az erősségének, és ha elkapja a fonalat, akkor meg sem áll a tripla-dupláig.

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2012.11.02. 12:19:13

    Korosodó Rondo? Szerintem ezt az a cikk elején javítsd :) Rondo csúcsformában lesz idén, pre-season meccsen zsákolt, ami tőle szokatlan, mondjuk volt egy video, amin azt mutatta meg, hogy helyből valami fejmagasságban lévő dobozra simán felugrott. Nagyon jól erősített a csapat, az első meccsen Green alulteljesített és Garnett is szürke volt, remélem jobban összeszoknak és akkor beindul a gépezet. Bradley nagy kérdőjel nekem, tavaly voltak jó meccsei, de gyengén dobott szerintem. Bass az egyik legszimpatikusabb játékos nekem, tavaly fontos alkotóeleme volt a csapatnak, remélem ő is folytatja idén a jó szereplést.

    sajó d. 2012.11.02. 12:28:52

    javítottuk, köszi!
süti beállítások módosítása