• Felemás nap az Euroligában: Horti parádézott, a Győr győzött, a Sopron kikapott

    Egyik szemünk sír, a másik nevet az Euroliga második játéknapja után. A főként fiatalokra építő Győr hatalmas meglepetésre legyőzte a lengyel Wisla Krakow-t. Az első félidő kiegyenlített játéka után, egy pontos győri vezetéssel indult a harmadik játékrész, köszönhetően a zöld-fehérek légiós különítményének, ezzel szemben a túloldalon csak Horti Dóra és Pawlak játszott eredményesen.

                      győrkrakkó.jpg
    A negyedik periódus elején 11 pontra elhúzott a Győr, de a mérkőzés végét jelentő dudaszó pillanatában De Mond hárompontosával kiharcolta a hosszabbítást a lengyel csapat.A túlórában végig vezetett a Győr, és Shegog kipontozódása ellenére 5 ponttal megnyerték a találkozót.

    Ezzel a győzelemmel Füzy Ákos csapata a Spartak Moszkva alakulatával holtversenyben áll az A csoport élén. A győzelem mellett további jó hír, hogy a lengyel gárdában légióskodó Horti Dóra továbbra is tartja remek formáját, 23 pontjával csapat legeredményesebbjének bizonyult ezen az estén.

    WISLA CAN-PACK KRAKÓW (lengyel)HAT-AGRO UNI GYŐR 62–67 (19–16, 8–12, 13–19, 18–11, 4–9)

    KRAKÓW: Ouvina 4, Pawlak 13/3, Krezel 4, Zurowska 11, Horti 23. Cs: Stampalija 2, De Mundt 5/3. Edző: José Ignacio Hernández
    GYŐR:
    Hurst 14/6, Simon Zs. 6, Rasheed 8, Nagy-Bujdosó 9, Shegog 12. Cs: Kublina 11/3, Laklóth, Semsei, Raksányi 7. Edző: Fűzy Ákos

    Eközben a Sopron Kassán vendégeskedett, s mondhatni meglepően jól jeleskedett - kezdetben. Az első negyedet egálra hozták, félidőre pedig 3 pontos előnyt csikartak ki Székely Norbert lányai. A harmadik negyedet azonban alaposan elszúrták. Mindössze 9 pontot dobtak, miközben a kassaiak, az egyre inkább magára találó expécsi Quigley vezérletével 22-őt vágtak. A negyedik negyedben kapaszkodni próbált a Sopron, de ez az erő csak arra volt elég, hogy ne szedjenek össze még nagyobb hátrányt.

    kassasopi.jpg
    A vereség oka egyértelműen az volt, hogy Fegyvernekyn és Johnsonon kívül szinte senki nem tudott részt venni a pontgyártásban, viszont ők ketten 50(!!!) pontot szereztek, és ez arra volt elegendő, hogy egy ideig némileg életben tartsák felzárkózási reményeiket. Milovanovic pontjai rettentően hiányoztak, emellett minium még egy játékosnak kellett volna közepes szintet hoznia, h győzni tudjon a Sopron. Jelen állás szerint a hűség városának csapata is holtversenyben áll csoportja élén.

    GOOD ANGELS KOSICE (SZLOVÁK)–UE SOPRON 89–78 (22-22, 24-27, 22-9, 21-20)

    KOSICE: Sverrisdóttir 2, Kulichova 10, Pindrochova, Kupcikova 8, Krivacevic 9. Cs: Bojovic 16, Quigley 23/6, Pierson13, Williams 18/12. Edző: Maros Kovacik
    SOPRON: Fegyverneky 21/6, Licskai, Zsovár 4, Milovanovic 9/3, Zavecz 4. Cs: Pál S. 2, Krnjic 7, Teilane 2, Johnson 29/6. Edző: Székely Norbert

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása